in

Het is zinloos: Onderzoek ombudsman naar gijzelingen om boetes

De Nationale ombudsman begint een onderzoek naar het opsluiten/gijzelen als dwangmiddel van mensen die hun verkeersboetes niet betalen. Dat heeft ombudsman Frank van Dooren maandag bekendgemaakt.

Zinloos

Als iemand niet kan betalen is opsluiting volgens de ombudsman zinloos. ”Het leidt niet tot de gewenste betaling, het ontwricht hun dagelijkse bestaan en de maatschappelijke kosten zijn hoog”. Na een verblijf in de cel is de boete overigens niet ‘voldaan’, maar blijft die gewoon staan.

De gijzelingen gebeuren op verzoek van Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). In 2012 gebeurde dat nog maar 1200 keer, maar in 2013 liefst 37.000 keer.

Lees verder via NU.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Quirine de Kok
6 jaren geleden

Politie heeft geen tijd voor mijn >1000 aangiften/klachten, wel voor valse bekeuringen en razzia’s waarbij mijn opvangdieren overlijden

Hans
5 jaren geleden

De Nationale Ombudsman is een onderdeel van de macht. Burgers moeten [bij twijfel] helemaal geen boetes [meer] betalen, de zaak bij twijfel “voor laten komen” en in zo’n geval niet gehoorzamen. En boetes vooruit betalen is in strijd met internationale Wetgeving. Bij betaling kop je de gevolgen af. De gevolgen bij niet betalen laat je het aan het OM over. Alleen op deze manier strooi je zand in de overheidswielen. Alleen zo pak je de idiote boete-afpersing aan. Het huidige Angelsaksisch rechtssysteem is een groot “verdienmodel” geworden. Waarbij die staat “meestal” ook nog lak aan de Wet heeft.

Gerrit
5 jaren geleden

Deze ombudsman zat voorheen in macht.
Alex.de vorige ombudsman was betrokken

Kankermedicijn werkt op termijn averechts

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

ECB start de geldpers en gaat EU staten opkopen: ‘Als Draghi slaagt, daalt koopkracht’