in ,

Het kabinet vertraagt de ondertekening van de Donorwet met opzet

Het kabinet vertraagt de ondertekening van de Donorwet met opzet, om de kans op een over diezelfde Donorwet bewust te saboteren. Minister Bruins voor Medische ‘moet eerst op zoek naar ', voordat hij de nieuwe Donorwet in de ministerraad kan bespreken en er een handtekening onder kan, zegt hij. “Het is zeker geen kwade wil. Ik zal bewijzen dat ik haast wil maken met dit wetsvoorstel”. 

Dat het geen ‘kwade wil is, daar horen we nooit meer van. Een ambtenaren-frase, meer niet. Dat er geen geld zou zijn “om de Donorwet te bespreken in de ministerraad” is ook van een hoog flauwekul-gehalte. Een keurige manier slechts, om te zeggen dat hij -en zijn collega's- er de hand niet voor omdraaien de burgers zo weinig mogelijk inspraak te geven; “U kunt doodvallen”. (volop donoren)

In de Eerste en zetten sommige partijen ook al vraagtekens bij wat zij een trage behandeling van de aangenomen vinden. De Partij voor de Dieren vraagt zich openlijk af of het kabinet wil voorkomen dat er op de ondertussen is het kabinet bezig om het raadgevend referendum af te schaffen. De Tweede Kamer heeft daar al mee ingestemd. De Eerste Kamer moet er nog over vergaderen. Zolang het referendum niet is afgeschaft, is de Donorwet nog referendabel, maar dan moet die ‘Donorwet' wel eerst officieel van kracht zijn. Dat is pas het geval als het kabinet en de koning er een handtekening onder hebben gezet. Vervolgens moet de wet officieel worden gepubliceerd in het Staatsblad. Daarna hebben tegenstanders nog tien weken de tijd om de 10.000 handtekeningen te verzamelen voor het organiseren van een raadgevend referendum.

Het mandaat van de kiezers wordt hier toch wel op een schrijnende manier misbruikt voor een kennelijk heel andere politieke vervulling van dat mandaat. Na het sluiten van de stembussen, is er nog slechts sprake van politieke spelletjes, met het oogmerk de burgers iedere invloed te onthouden. Weet iemand nog de kern van de veroordelingen der nazi's gedurende de processen van Neurenberg?

Een bewust, vooropgezet en daadwerkelijk uitgevoerd voornemen het eigen land te ontdoen van democratische rechten en menselijke grondrechten.

Het is tekenend voor de huidige staat van de . Een schande dat in dit land op een dergelijke manier ‘politiek wordt bedreven'.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duitsland: migranten ‘s nachts ingevlogen, 10.000 elke maand

Erdogan wil Koerden van de kaart vegen