in ,

Het klimaat van angst: De weg naar de totalitaire politiestaat

We leven tegenwoordig in een permanent klimaat van angst, zeker nu de westerse leiders besloten hebben om de terroristische organisatie IS(IS) in Irak en aan te vallen. Dagelijks krijgen we in de media te horen hoe de terreurdreiging in ons land nu groter dan ooit tevoren zou zijn, dat het leger op stations en op straat ingezet zou moeten worden en hoe radicalisme en Syrië-gangers een existentiële bedreiging voor het vrije westen zouden vormen. Politici stellen dat er daadkrachtig moet worden opgetreden en stellen legio ‘anti-’ maatregelen voor. Tijdens een toespraak eind september bij de verenigde Naties stelde de Britse premier David Cameron dat “niet-gewelddadig extremisme” net zo gevaarlijk is als terrorisme en uitgeroeid moet worden met alle middelen die de tot haar beschikking heeft. Bij onze zuiderburen pleitte Armand De Decker, die als Belgische afgezant naar de algemene vergadering van de was gestuurd, voor gesloten morele heropvoedingskampen voor teruggekeerde Syrië-gangers.

Echter, waar hebben we het nu eigenlijk precies over? In het “Terrorisme situation and trend report 2014” van Europol staat te lezen dat er bij de 152 aanslagen die in Europa zijn gepleegd in 2013 er slechts 7 mensen zijn omgekomen. Dit staat in schril contrast met de duizenden slachtoffers die jaarlijks binnen de om het leven komen door verkeersongelukken of arbeids-gerelateerde ongelukken. Bovendien speelde bij slechts 2 van deze aanslagen het religieus extremisme (het jihadisme) een rol. Als we naar deze statistieken kijken, dan lijkt het er op dat de massa hysterie rond extremisme en een potentiele terreuraanslag volkomen onterecht is. De aard van de mens is nu eenmaal dat deze banger is voor het onwaarschijnlijke dan voor het waarschijnlijke. Zeker als deze angst dagelijks op systematische wijze wordt aangewakkerd via de media en het internet. De dagelijkse oproepen in de media en vanuit de overheid tot verschrikking, hebben een irrationeel angstklimaat gecreëerd dat ieder rationeel debat over de voorgestelde tegenmaatregelen tegen ‘het extremisme’ in de weg staat.

Dit komt de staat natuurlijk wel heel goed uit, nu zij de economische die door henzelf – de politieke en economische elites – veroorzaakt is, door het gewone volk laat betalen. De permanente angst voor extremisme en terrorisme blijkt een uitstekende bliksemafleider voor de ongekende sociale afbraak van het kabinet. Om de winsten te kunnen privatiseren en de lasten te kunnen collectiviseren, zijn democratische methoden niet voldoende. Om deze aanval op de eigen burgers te doen slagen is een repressieve politiestaat nodig. Ons volk wordt dus niet zozeer bedreigd door terrorisme en extremisme, maar door de bereidheid van ons volk om zich te laten intimideren door angst, in een poging van onze overheid om dit te kunnen gebruiken om ons van onze vrijheid te beroven. Terwijl de staat ons doet voorkomen alsof zij ons beschermt tegen het terrorisme, wat zij zelf gecreëerd heeft, gebruikt zij dit feitelijk als excuus om autoritaire en repressieve structuren door te voeren. Het feest van de vrijheid lijkt hiermee definitief aan zijn einde te komen.

Lees verder via Groene Nationalisten.

 

Foto via Meisje van de Slijterij


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Er is een veel groter gevaar. Een groter gevaar dat veel dichterbij is dan #IS. Dat hele grote gevaar word verpersoonlijkt door lieden zoals @ivoopstetlten, @LodewijkA, de @MinPres en @diederiksamsom, om er maar even een paar te noemen.

Dat hele grote gevaar is namelijk al in de samenleving aanwezig. Het is een miljarden kostend gevaar, een enorm sociaal gevaar. Dat heet ‘Participatiesamenleving’. De directe gevolgen van dat gevaar? Een miljardenschade die u en ik nu al moeten betalen. Schade veroorzaakt door totale inertie, incompetentie, totale onwetendheid, het zo maar iets doen zonder werkelijk over de gevolgen na kunnen denken.

De directe gevolgen? Mensen die zelfmoord plegen omdat zij hier in Nederland op een aardige manier hun brood niet meer kunnen verdienen. Zelfmoord omdat zij niet meer bij machte zijn de zorg, het niveau van zorg, dat wij eens hadden, hen is afgenomen.

De enorme schade die bankiers u en mij hebben toegebracht, u weet wel, de veroorzakers vvan de bankencrisis, die door deeze politici dan ook nog eens danig de handen boven het hoofd worden gehouden. Imcompetente en machtsgeile lieden zoals Bos, Balkenende, Zalm, de Jager en nu Dijsselbloem, Rutte Asscher en Samsom.

Het enorme gevaar van de toenemende criminaliteit en de grote leugen van lieden zoals Opstelten die u toe roepen hoe mooi het is dat de criminaliteit aan het dalen is. Het grote gevaar van de tweedeling in de maatschappij die op de achtergrond hier in uw eigen achtertuin aan het spelen is. De wereld van de moslim, de wereld van de nietmoslim.

Niet in de allerlaatste plaats het grote gevaar dat deze lieden in Den Haag, en hun voorgangers, verantwoordelijk zijn voor een miljardenschade die u en ik mogen betalen, elke dag weer in de vorm van idiote prijsverhogingen en verhoging van de belastingdruk.

Het allergrootste gevaar in nederland heet niet #IS. Het werkelijk grote gevaar is de Incompetentie van leugenachtige politici die rechtpraten wat krom is waarvan het allergrootste gevaar dat zij zoveel roepen om u bang te maken, dat u even niet meer weet wat het werkelijke gevaar is.

Visieloze Incompetente politici die dingen aan het doen zijn die het gevaar alleen maar groter maken. Het gevaar van grotere armoede, tweedelingen in de maatschappij, het verlies van het sociale aspect dat Nederland al die tijd zo kenmerkend is geweest, het weggeven van de soevereiniteit en uiteindelijk van het Nederlanderschap. Alleen maar voor zichzelf en uiteindelijk de uitlevering van Nederland aan Brussel.

En dat gevaar woord met vele incompetentie en loos geneuzel bedekt. Alsof wij, belastingbetalers, het allemaal niet zouden zien en begrijpen. Weerzinwekkende lieden, daar in Den Haag.

Omdat het in Nederland kan: ‘Oplichter’ Henk Krol denkt niet aan opstappen

De toekomst in Nederland? Zelfmoord 81-jarige die gedwongen moest verhuizen: “Er was haar beloofd dat ze hier oud kon worden”