in ,

Het lijkt er op dat Edith Schippers gelogen heeft over patiëntinformatie

Waar minister Edith Schippers in 2014 nog beloofde dat gegevens over declaraties niet tot patiënten te herleiden zijn, blijkt dat nu wel het geval te zijn. De stelt de NZa tijdens een zitting bij de bestuursrechter in Amsterdam.

De zaak draait om de vraag of we mogen weten wat zorgaanbieders declareren. Omdat de belofte is dat deze declaraties niet tot de persoon te herleiden zijn, zou de – dus het medisch geheim – niet in het geding zijn.

Maar tijdens de zitting stelde de NZa dat de anonimiteit niet altijd kan worden gegarandeerd en ging zelfs een stap verder door te stellen dat de anonimiteit in sommige gevallen zonder noemenswaardige inspanning op te heffen is in zeer specifieke gevallen……

Lees verder via de Bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J vd H
5 jaren geleden

Kijk naar haar uiterlijk- dan weet -en zie je genoeg. Dit achterdochtige figuur heeft als hobby de boel belazeren en doet aan samenspanning. Onderonsjes met de farmacie en gesprekken met CEO van Verzekeraars. Ze krijgt de vrije hand van haar baas Mark. Opereert geheel zelfstandig. Wat er nu weer is !! – Ze heeft een “Drogreden” gevonden – tevens een U-Bocht constructie om een medisch dossier in te zien. Dit is tevens schending van het medisch beroepsgeheim. Dus schending van de Wet BIG. Is nog steeds strafbaar. Privacy Wetgeving wordt dus misbruikt om economische reden gebruikt [misbruikt] om uw polis “via de AV -nog verder te slopen. Zorgverzekeraars hebben dadelijk alleen nog 18 jarigen als klanten. Ouderen worden geweigerd = Risico-selectie. Dit is dus de voorloper van een “totalitair systeem”. Dit gebeurde in een andere vorm 75 jaar eerder ook. De broedende Kip uit Baarn slaapt nooit en probeert het op alle manieren de boel te belazeren.

John
5 jaren geleden

Je verzint het niet: Politici die de kluit belazeren.

frank
5 jaren geleden

Die snor heeft er een paar vergeten

Ga boeven vangen: Politie oefent op social media invoering van de politiestaat

VVD verdoezelt NSB-verleden