in , , ,

Het Nederlandse zorgstelsel, corrupt of noodzakelijk?

We hebben er allemaal wel mee te maken gehad. Een bezoekje aan de dokter. Ook zijn ons de veranderingen in het zorgstelsel niet onopgemerkt gebleven. Zo betaalde men twintig jaar geleden slechts een paar tientjes (in Guldens!) per maand om een uitstekende dekking te hebben. Tegenwoordig moeten we de eerste paar honderd euro per jaar zelf betalen en ligt de premie vele malen hoger.

Maar dat is nog lang niet alles. Zo blijken vele dingen verwijderd te zijn uit het standaard zorgpakket. Met andere worden, er is veel minder zorg beschikbaar voor veel meer . Nieuwsberichten dat niet genoeg hebben aan een paar miljard reserve worden mopperend vergeten.

tandarts-vergoedingWaanzin

Maar dan hebben we het nog niet eens over de echte probleem gevallen. Het is namelijk zo dat meer dan een miljoen Nederlanders onder de armoedegrens leven. En wanneer een Nederlander onder de armoede grens leeft, kun je je natuurlijk voorstellen dat het betalen van het eigen risico zeer moeilijk of in veel gevallen zelfs onmogelijk wordt.

Het resultaat is dat men in de schulden terecht komt. Veel schulden kunnen gemakkelijk genegeerd worden en veel deurwaarders bluffen alleen maar met het beslag nemen op de inboedel, auto of het inkomen. Als bescherming hebben we nog de beslagvrije voet waarvan een Nederlander feitelijk maar nét kan rondkomen. De ernstige psychologische effecten die het leven op zo’n manier kan hebben nog onbesproken latend.

Maar zorgverzekeraars komen meteen aanzetten met een gerechtsdeurwaarder. Die hebben veel meer rechten dan een gewone deurwaarden en nemen zonder pardon beslag op inkomen, de auto of de inboedel. Daarnaast komen er nog tal van incasso kosten bij, geheel waanzinnig natuurlijk, want men kon de bedragen in eerste instantie al niet opbrengen.

Corrupte wetgeving zorgstelsel

Hoe kan dat toch dat een miljarden bedrijf zoveel rechten heeft? De smoes dat een zorgverzekeraar koste wat kost in stand gehouden moet worden gaat allang niet meer op. De miljarden reserves hebben ze pas nodig wanneer het fout gaat. In dat geval zou men moeten kunnen aankloppen bij de regering voor subsidie. Niet dat zoiets ooit van toepassing is.
solvabiliteit-overschot-zorgverzekeraars-2011-2014-1024x475Medicijnen en behandelmethoden leveren bakken met geld op en de farmaceutische maakt bakken met geld over onze zieke bevolking. De voorgeschreven chemische medicijnen en behandelingen brengen een tal van met zich mee en men wordt alleen maar zieker. Natuurlijk gezonde producten en geneesmiddelen zijn hartstikke duur, moeilijk te verkrijgen en zijn soms zelf illegaal. Hennep, kurkuma en zwart zaad zijn slechts beperkt verkrijgbaar tegen een veel te hoge prijs.

Oplossing

Niet betalen is helaas niet de optie, behalve als genoeg mensen er aan meedoen om het corrupte zorgstelsel failliet te draaien.
zorgverzekeraars-doolhof-300x201Wat we wel kunnen doen is in plaats van naar de dokter gaan voor onze klachten is zelf research doen naar natuurlijke geneeswijzen. Het nadeel hiervan is echter dat zulke behandeling vaak lang duren. Een behandeling van zwart zaad (zwarte komijn) duurt minstens drie maanden. Tijd die veel mensen niet hebben. Toch is het een beter alternatief dan je geld uitgeven aan je eigen risico. Toch gaat dit niet op voor veel klachten. Als je met een gebroken ledemaat niet naar de dokter gaat, heb je al snel een probleem.

Voorkomen is beter dan genezen. Gezond leven is dan toch het allerbeste wat we kunnen doen. En wat het zorgstelsel betreft? Stikken in het geld is ook niet zo gezond.

Lees verder via de Bron: The Story Corner


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jip
4 jaren geleden

Niet alleen de zorg is corrupt maar ons gehele rechtssysteem inclusief justitie en OM zijn bewijsbaar corrupt. Private partijen en openbaar bestuur zijn collusie vrienden. En deze “flikkers en bewezen Pedoseksuelen” op justitie moeten de misdaad bestrijden en ons beschermen. Leg nog maar en raketwerpers aan op de diverse gebouwen van justitie. Alle uitspraken “hoe fout ook” blijven alle binnenskamers.

Nick.
4 jaren geleden

Zorg moet voldoen aan de behoeftes van de aandeelhouders. De ratten moeten immers verdienen aan de ellende van de ander

Dj
Antwoord aan  Nick.
4 jaren geleden

Bedoelde “hoerige Geld Ratten. zijn door die snor vergeten

4 jaren geleden

Zorg is een taak voor de overheid waar geen winstbelang mee behoort te spelen. Er is maar 1 partij beter geworden van de privatisering, en dat zijn de verzekeraars.

Mark
4 jaren geleden

Vrouwtje Paranoia “Schippers” gebruikt Justitie om haar zin door te drijven.
Ze is ook nog onschendbaar -en wordt niet gecontroleerd op haar afspraken met de CEO’s van de Zorgverzekerasrs. Nederland is JURIDISCH toch Zuiver !!.
.
Zij heeft schijt aan Trias Politca -en burgers betalen dadelijk de rekening middels hogere premies voor gestripte polissen + fors geschrapte voorwaarden. De burger gaat dus meer betalen voor minder zorg.
,
Calvinistisch [dus bang] Nederland vertrouwd op zijn criminele Bestuurders.
,
Ministers die hun wetten via samenspanning ontwikkelen zijn zwaar crimineel;
\,
U Stemd toch ook weer PvdA – D66 en VVD !!!

Let op, als je privcay nog een beetje lief is: Tweede Kamer stemt in met massale kentekenregistratie voor opsporing

Hoera, feest! De 25e verjaardag van de Europese Unie wordt groots gevierd in Maastricht