in , , ,

Het Nederlandse zorgstelsel, corrupt of noodzakelijk?

We hebben er allemaal wel mee te maken gehad. Een bezoekje aan de dokter. Ook zijn ons de veranderingen in het zorgstelsel niet onopgemerkt gebleven. Zo betaalde men twintig jaar geleden slechts een paar tientjes (in Guldens!) per maand om een uitstekende dekking te hebben. Tegenwoordig moeten we de eerste paar honderd per jaar zelf betalen en ligt de premie vele malen hoger.

Maar dat is nog lang niet alles. Zo blijken vele dingen verwijderd te zijn uit het standaard zorgpakket. Met andere worden, er is veel minder zorg beschikbaar voor veel meer geld. Nieuwsberichten dat niet genoeg hebben aan een paar miljard reserve worden mopperend vergeten.

tandarts-vergoedingWaanzin

Maar dan hebben we het nog niet eens over de echte probleem gevallen. Het is namelijk zo dat meer dan een miljoen Nederlanders onder de armoedegrens leven. En wanneer een Nederlander onder de grens leeft, kun je je natuurlijk voorstellen dat het betalen van het eigen risico zeer moeilijk of in veel gevallen zelfs onmogelijk wordt.

Het resultaat is dat men in de schulden terecht komt. Veel schulden kunnen gemakkelijk genegeerd worden en veel bluffen alleen maar met het beslag nemen op de inboedel, auto of het inkomen. Als bescherming hebben we nog de beslagvrije voet waarvan een Nederlander feitelijk maar nét kan rondkomen. De ernstige psychologische effecten die het leven op zo'n manier kan hebben nog onbesproken latend.

Maar zorgverzekeraars komen meteen aanzetten met een gerechtsdeurwaarder. Die hebben veel meer rechten dan een gewone deurwaarden en nemen zonder pardon beslag op inkomen, de auto of de inboedel. Daarnaast komen er nog tal van incasso kosten bij, geheel waanzinnig natuurlijk, want men kon de bedragen in eerste instantie al niet opbrengen.

Corrupte wetgeving zorgstelsel

Hoe kan dat toch dat een miljarden bedrijf zoveel rechten heeft? De smoes dat een zorgverzekeraar koste wat kost in stand gehouden moet worden gaat allang niet meer op. De miljarden reserves hebben ze pas nodig wanneer het fout gaat. In dat geval zou men moeten kunnen aankloppen bij de regering voor . Niet dat zoiets ooit van toepassing is.
solvabiliteit-overschot-zorgverzekeraars-2011-2014-1024x475Medicijnen en behandelmethoden leveren bakken met geld op en de farmaceutische industrie maakt bakken met geld over onze zieke bevolking. De voorgeschreven chemische medicijnen en behandelingen brengen een tal van met zich mee en men wordt alleen maar zieker. Natuurlijk gezonde producten en geneesmiddelen zijn hartstikke duur, moeilijk te verkrijgen en zijn soms zelf illegaal. Hennep, kurkuma en zwart zaad zijn slechts beperkt verkrijgbaar tegen een veel te hoge prijs.

Oplossing

Niet betalen is helaas niet de optie, behalve als genoeg mensen er aan meedoen om het corrupte zorgstelsel failliet te draaien.
zorgverzekeraars-doolhof-300x201Wat we wel kunnen doen is in plaats van naar de dokter gaan voor onze klachten is zelf research doen naar natuurlijke geneeswijzen. Het nadeel hiervan is echter dat zulke behandeling vaak lang duren. Een behandeling van zwart zaad (zwarte komijn) duurt minstens drie maanden. Tijd die veel mensen niet hebben. Toch is het een beter alternatief dan je geld uitgeven aan je eigen risico. Toch gaat dit niet op voor veel klachten. Als je met een gebroken ledemaat niet naar de dokter gaat, heb je al snel een probleem.

Voorkomen is beter dan genezen. Gezond leven is dan toch het allerbeste wat we kunnen doen. En wat het zorgstelsel betreft? Stikken in het geld is ook niet zo gezond.

Lees verder via de Bron: The Story Corner


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Let op, als je privcay nog een beetje lief is: Tweede Kamer stemt in met massale kentekenregistratie voor opsporing

Hoera, feest! De 25e verjaardag van de Europese Unie wordt groots gevierd in Maastricht