in

Het nieuwe normaal, omgekeerde wereld: Negatief rendement op €21 miljard aan leningen

Door het stimuleringsprogramma van de is het rendement op meer dan €21 miljard aan gedekte obligaties inmiddels negatief. Dat is relatief hoogwaardig schuldpapier dat uitgegeven wordt door en dat gedekt is door onderpand. Vaak gaat het om gebundelde hypotheekleningen, die als beleggingsobject worden aangeboden aan grote beleggingsfondsen en . Het zijn obligaties die worden uitgeschreven door onder meer , ING en BNP Paribas en die gewild zijn door hun goede kredietbeoordelingen.

De ECB heeft sinds oktober vorig jaar al €51,2 miljard aan schuldpapier uit de markt gehaald om de te ondersteunen. Met het stimuleringsprogramma van €1.140 miljard van de ECB in het vooruitzicht zal er het komende anderhalf jaar nog veel meer schuldpapier uit de markt worden gehaald. Een deel daarvan zijn ook staatsobligaties van eurolanden.

“De rente op veel van deze obligaties is al in negatief terrein gekomen, omdat de ECB elke dag grofweg €450 miljoen koopt”, zo verklaarde Frank Will van de Duitse obligatie-afdeling van de Britse bank HSBC tegenover Bloomberg. “Het is een indicatie dat de markt verstoord is.”

Lees verder via Doijer&Kalff Marktnieuws.

Photo by LendingMemo


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vaccinatieweigeraars massaal gearresteerd in NWO proeftuin Pakistan

Weg met contant geld: Ombudsman onderzoekt het verplicht pinnen bij gemeenten