in

Het ‘piept en kraakt’ op de Nederlandse IC’s, dus sturen we 43 artsen en verpleegkundigen naar Curaçao

De NOS toonde vrijdag een item over een nood-IC voor coronapatiënten van het UMC Utrecht die vorige week is geopend. “Het piept en kraakt op de Nederlandse IC’s, een jaar na de eerste coronagolf,” schrijft de staatsomroep.

Verslaggever Joris van Poppel zei dat er nog wel lege IC-bedden zijn, maar dat er niet genoeg verpleegkundigen zijn om ze te bemensen.

Het AD schrijft zaterdagochtend dat de IC’s in het hele land hun capaciteit weer uitbreiden en dat de bovengrens al in zicht komt.

En wat doen we als de bovengrens in zicht komt en IC’s niet kunnen worden bemenst? Dan sturen we nog eens 43 verpleegkundigen, artsen, vaccinatiemedewerkers en ondersteunend personeel naar Curaçao.

Volgens de Volkskrant is de situatie op Curaçao ‘superernstig’. De coronacrisis dreigt fors uit de hand te lopen. Vrijwel alle IC’s en bedden zijn bezet.

Hoe ernstig is de situatie op Curaçao? Laten we eens kijken naar de cijfers. Er zijn op het eiland sinds het begin van de crisis 62 mensen met corona gestorven, op een bevolking van ruim 160.000 inwoners.

Ter vergelijking: in 2019 stierven er op Curaçao in totaal 1387 mensen. Gelukkig zijn er nu Nederlandse vaccinatiemedewerkers ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews

Geef een antwoord

Honderden slachtoffers toeslagenaffaire het land uitgejaagd

Duitse groenen en conservatieven dringen aan op honderden windmolens in het Zwarte Woud!