in ,

Het rommelt op de wereldwijde aandelenmarkten: goud- en zilverprijs manipulatie

Het zal weinigen zijn ontgaan dat het rommelt op de wereldwijde aandelenmarkten. Er was sprake van ongeveer de slechtste start ooit van een beursjaar en nerveuze beleggers denken het ene moment dat de bomen weer de hemel in groeien en raken het volgende moment volkomen in paniek.

Het gevolg zijn dan ook gigantische koersschommelingen zowel de ene als de andere kant op.

Bekend is dat centrale iedere tot op zekere hoogte manipuleren door allerlei kunstgrepen uit te halen zoals geld bijdrukken of rentetarieven verhogen of verlagen.

Dit zijn dan vaak de middelen waarmee ze de economie weer kunnen aanzwengelen of afremmen al naar gelang de behoefte.

Eén van de manieren die de centrale banken ter beschikking staan om te proberen die economie weer op gang te krijgen, is het vaststellen van een negatieve . Wanneer namelijk een rente negatief is, moet je betalen om je geld door een bank te laten bewaren en dan zullen veel mensen geneigd zijn het dan maar uit te geven. Dat is althans de theorie.

Zolang contant geld echter nog steeds wordt gehanteerd als wettig betaalmiddel ontstaat er een probleem. Dan kunnen mensen namelijk hun geld van de bank af halen en het omzetten naar contant geld, waarmee ze dan weer dingen kunnen doen of het bewaren, maar dan kost het in ieder geval niets.

Het geld op de bank laten staan of het bewaren in een contante vorm of beleggen in iets anders levert geen winst op voor de economie. Daarom moet om te beginnen het contante geld worden uitgebannen en nu wel heel snel.

Iedere dag kom je tegenwoordig artikelen tegen waarin het gebruik van contant geld in een kwaad daglicht wordt gesteld, als ouderwets bestempeld, fraudegevoelig en nog een aantal van die argumenten.

Ook nu weer is er een artikel verschenen bij Bloomberg dat als volgt begint:

“Vierduizend jaar lang is contant geld erg nuttig geweest. Vandaag de dag echter zijn bankbiljetten en munten steeds meer passé: Ze zijn vies en gevaarlijk, oncontroleerbaar en duur, ouderwets en o zo analoog”.

Het economisch argument dat gebruikt wordt om het nog aanwezige contante geld nu in het banksysteem te krijgen, is om samen met een negatieve rente ervoor te zorgen dat het wordt uitgegeven en er dan weer een snel groeiende economie komt.

Deze op haar beurt zorgt dan weer voor de broodnodige waardoor die enorme schuldenbergen minder kunnen worden. Dit economisch argument staat uiteraard helemaal los van het feit dat afschaffing van het contante geld nodig is om mensen honderd procent volledig afhankelijk te maken van een overheid en dus de bankiers.

Wat overheden en bankiers dan ook absoluut niet willen is dat mensen hun geld gaan beleggen in edelmetalen.

Wat niet veel mensen weten, is dat de Amerikaanse president Roosevelt in 1933 het verbood om als privé persoon goud te bezitten. Mensen werden gedwongen dit in te leveren bij de overheid tegen een vastgestelde prijs. Het verbod tot het bezit van goud bleef van kracht tot 1974.

Het zou niemand moeten verbazen dat we binnen niet al te lange tijd weer iets dergelijks gaan meemaken. Als de overheden en bankiers er namelijk eenmaal in zijn geslaagd om alle contante geld in het banksysteem te krijgen dan is het laatste dat ze willen dat mensen alternatieven gaan gebruiken zoals goud en zilver.

Wat ze eigenlijk bedoelen met dat een economie moet groeien, is het overhevelen van het laatste beetje bezit van de massa naar de minder dan één procent.

Misschien is dat wel één van de redenen dat de goud- en zilverprijs wordt gemanipuleerd door de bankiers en dat ze deze op dit moment kunstmatig laag proberen te houden.

Op 28 januari gebeurde er iets merkwaardigs bij het vaststellen van de zilverprijs voor die dag. Dit gebeurt door een systeem waarbij in feite zes banken onderling de zilverprijs vaststellen op basis van de reële marktwaarde.

Alleen op die bewuste donderdag gebeurde dat niet. Toen was de zogenaamde spotprijs voor zilver 14,42 Dollar per ounce. Dit is gebaseerd op vraag en aanbod in de markt en bij de vaststelling van de zilverprijs door de banken moet hier uiteraard rekening mee worden gehouden.

Echter, tot stomme verbazing van alles en iedereen gebeurde dit niet en werd de zilverprijs op dat moment vastgesteld op 13,58 per ounce. Verwarring alom want sommige mensen hanteren in de handel de zogenaamde fix prijs, de prijs die door de banken is vastgesteld, en anderen werken met de spotprijs.

https://youtu.be/5GaSVJbGi4A

Het is hoe dan ook een teken dat banken de prijzen voor de edelmetalen op dit moment zo laag mogelijk willen houden. Dat betekent dan weer dat wat wij eerder gezegd hebben nog steeds volledig staat.

Ook wijzen wij er al langere tijd op dat het misschien heel verstandig is om ook eens te kijken naar andere vormen van beleggen in plaats van je geld op de bank te zetten. In dat kader is onze tip voor het nieuwe jaar om eens wat meeraandacht te besteden aan zilver dat niet voor niets soms “de beste aankoop van de eeuw” wordt genoemd.

Als de banken bewust de prijs naar te laag vaststellen dan betekent dat dat de werkelijke waarde van zilver vele malen hoger ligt dan wat nu de officiële koers weergeeft.

Lees verder bij de Bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Engelse schooljongens ziek na meningitis vaccinatie

Bananen republiek Nederland en de ‘eenmalige’ crisis heffing