in ,

Het slopen gaat door: Gepensioneerden verliezen weer 5 procent koopkracht

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Ouderen met een blijven de komende 10 jaar zitten in de hoek waar de klappen vallen. Door nieuwe wetgeving en strenger toezicht van DNB verliezen ze weer 5 procent van hun .

 

DNB verlaagde in juli de rekenrente die gebruiken om te berekenen hoe sterk ze ervoor staan. De fondsen verloren daardoor  30 miljard euro aan waarde.

Het nieuwe Financieel Toetsingskader (FTK) van staatssecretaris Klijnsma zorgt samen met een strengere DNB ook voor een stijging van de pensioenpremies met 1 miljard euro. dat werknemers niet meer kunnen besteden en dat ten koste gaat van de koopkracht. Op langere termijn kan de pensioenpremie tot 30 procent stijgen.

De koopkracht van gepensioneerden daalt daardoor de komende tien jaar gemiddeld met nog eens 5%, bij pensioenfondsen met een jong deelnemersbestand of een defensief beleggingsbeleid kan dit zelfs oplopen tot 10%.

Lees verder bij de Bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Je moet er wel zelf achteraan gaan: Huurverlaging voor duizenden huishoudens

Rutte ziet overleg over MH17 als vrolijk uitje of is de onderste steen boven gekomen?