in , , ,

Het stopt niet vanzelf: Persoonsgegevens Utrechters onbeveiligd op intranet gemeente

Wederom: Overheid en ICT gaan niet samen, kost bakken met geld en wij moeten voorzichtig omgaan met ons BSN…

De persoonsgegevens van duizenden Utrechters waren eerder dit jaar onbeveiligd op het intranet van de gemeente opgeslagen. Het ging om 316 pagina's met namen en bijbehorende burgerservicenummers van minimaal 5000 en maximaal 140.000 personen, zo meldt de Telegraaf vandaag.

Het werd op 3 maart door een ambtenaar ontdekt. De gemeente waarschuwde de . Overigens één dag later dan de 72 uur die door de meldplicht datalekken verplicht wordt gesteld.

Na ontdekking van de kwetsbaarheid is de intranetsite “dichtgezet”. In een verslag (pdf) van de voorjaarsnota en eerste bestuursrapportage van dit jaar stelt de gemeente dat het haar processen en systemen nog onvoldoende onder controle heeft om datalekken te voorkomen of minimaliseren.

In het afgelopen kwartaal deden zich 9 datalekken voor, waarvan wij er 2 hebben moeten melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Alles bij de bron; Security

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bewijs voor een op hande zijnde recessie, kan niet meer genegeerd worden

Dus toch: Nederlandse staat aansprakelijk gesteld voor vaccinatie