in

Het stopt niet vanzelf: VVD-top blijft Kamerlid Verheijen steunen na ‘onjuiste declaraties’

8102621132 6ba36999b6 VVD

De VVD beschouwt het nieuwsbericht van NRC Handelsblad over de kwestie als `karaktermoord’, omdat het volgens de partij gaat om `hele kleine dunne feitjes’. De krant kwam vandaag met het bericht dat het Mark Verheijen in de kleine anderhalf jaar dat hij gedeputeerde was ten onrechte onkosten in rekening bracht bij de provincie.

Het ging daarbij om kosten die hij maakte als hoofdbestuurslid van de VVD, privé-uitgaven en campagnekosten. Dat was in strijd met de gedragscode en de declaratieregels van de provincie Limburg.

Het komt de VVD in aanloop naar de Provinciale Statencampagne slecht uit dat Verheijen in opspraak is. Recent kwam Kamerlid René Leegte al in problemen als woordvoerder gas door loslippigheid in een trein over de Groningers. Hoewel de partij de integriteitsregels voor politici heeft aangescherpt, kost dat Verheijen niet zijn positie.

Zowel premier Mark Rutte nam het voor hem op door te zeggen dat het nieuws `nogal is opgepompt,’ ook zijn fractievoorzitter Halbe Zijlstra verdedigde Verheijen.

Lees verder via de Volkskrant.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6493147307 d1ae6d10c1 armoede

Gaat lekker in dit land: Recordaantal incasso’s voor openstaande rekeningen in 2014

2688490965 02ea18bb38 paspoort1

En hierom geven wij onze privacy weg: ‘Fraude met naamswisselingen niet te achterhalen’