in

Het systeem is overleden, en wat nu?

15291914326 96b55c7d75 volksopstand1

Het is een beetje zoals het gezegde over de koning, het systeem is dood, lang leve het systeem! Het wordt echter met de dag duidelijker dat het systeem slechts op sterven na overleden is. Er is al geen groei meer sinds de eeuwwisseling en met de aasgieren-aanval van 2008 is het overlijden eigenlijk feit. Wat we nu zien is een zombie-systeem dat in leven wordt gehouden op onze levenskracht die onder hoge druk uit ons lijf geperst wordt.

Oplossingen als The Matheo Solution zijn niet een écht helpend antwoord. Ze rekken het leven van het systeem weer wat op, maar genezen doet het niet. Het verlicht een paar symptomen en klaar. Voor genezing moet een nieuw systeem komen. En hoe dat systeem er uit ziet, wordt zo langzamerhand wel duidelijk. Het nieuwe systeem heeft al een naam en krijgt wereldwijd steeds meer aandacht. In dit artikeltje een blik op de ondergang van het systeem waardoor we de contouren van de benodigde oplossing kunnen vaststellen, gevolgd morgen door de introductie van het nieuwe systeem.

 

Opzij, opzij, opzij

De lijdensweg van ons systeem is de laatste honderd jaar pijnlijk duidelijk geworden. Het systeem begon reeds ziek te worden al ruim voor de eeuwwisseling van 1900, sommigen zeggen trouwens al veel eerder. In 1913 zagen de bankiers echter hun kans schoon het zieke lijf aan te vallen en richtte op basis van geheimen, misleiding, chantage en bedrog de Amerikaanse Centrale Bank, de Federale Reserve op. De oorlog die spontaan daar direct op volgde zorgde wereldwijd voor een nieuwe financiële dynamiek.

Maak plaats, maak plaats, maak plaats

Aangemoedigd door hun successen pleegde het bankiervirus in 1930 weer twee aanslagen op het zieke systeemslijf, de wereldwijde centrale bankiers verenigden zich officieel in de Bank for International Settlements (De Centrale Bank der Centrale Banken) en startte het de Great Depression in de VS.

De Great Depression/Contraction betrof landjepik op ongekende schaal en vormde de aanloop naar (beter: de financiering voor) een nieuwe grote wereldwijde oorlog. Amerika won ook deze oorlog en eigende vervolgens de wereld toe middels de Bretton Woods verdragen. Ze maakte zichzelf middels systemen als de BIS, de IMF en de WereldBank de Federal Reserve wereldwijd toonaangevend. Op Wikipedia kunt u er wat over lezen, maar die afspraken gingen nog heel wat verder dan daar beschreven

We hebben ongelofelijke haast

Slechts twintig jaar later, in de jaren zeventig trad een flinke escalatie van het ziektebeeld in. De Nixon Shock. Waar het Bretton Woods systeem rond 1950 nog wat (blijkt nu) loze VS/Westen beloftes toonde, bleek in 1970 bij de loskoppeling van de wereld reserve valuta van goud, dat het systeem eigenlijk dodelijk gewond was. De wereld handelde niet meer op basis van waarde maar op basis van loze beloftes van bankiers. (de fiat valuta) De bankiers grepen met fiat-geld hand over hand macht, en lieten ons allen werken slechts voor waardeloos bedrukt papier. Crisis na crisis, financiële varkenscyclus na varkenscyclus volgden, het systeem liep vast in drijfzand.

Want wij zijn haast te laat

In 2008 kwam uiteindelijk het infarct, het zieke systeem kwam daardoor effectief te overlijden. Een kind in het publiek riep: “Hé kijk, de keizer loopt in zijn blootje!”, de kleren van de keizer bleken inderdaad fictief. Dat kind was trouwens een Canadees meisje van 12. De parasieten bleken te groot doorgegroeid, het werden zombies, de belangen van de samenleving deden te meer weinig toe, en de politici en bankiers bleken gewoon ordinaire criminelen die met veel poeha rondliepen in hun blote kont. Ook het IMF stond in hunblootje, de westerse imperiale systemen als de VN en WTO bleken bij nadere inspectieweinig positiefs om het lijf te hebben en de wereld keerde zich tegen deze eenzijdige dictatuur. De opgedrongen monopolie van de WereldBank en de IMF is daarmee voorbij. De BRICS landen (en die kracht bestaat uit significant meer dan de 5 daarin genoemde landen) introduceerden hun eigen variant.

We hebben maar een paar minuten tijd

Het tijdperk van Bretton Woods en Amerikaanse/Westerse werelddominantie is nu dus op zijn einde gelopen. Bretton Woods bracht ons de (petro-)dollar als verplichte handelsreserve, die is recent dus ook overleden. Na 100 jaar Centrale Bank-beleid is de dollar van 1913 nu nog maar 5 cent waard, ofwel 20 dollar koopt nu wat 1 dollar kocht tijdens de start van de almachtige Centrale Bank (de Fed) die “waakt over de waarde van het geld”. Rusland en China handelen tegenwoordig gewoon in Roebels en Yuan, niet meer in de verplichte Dollar. Olie-staatjes willen tegenwoordig goud zien, geen dollars. En voor het eerst sinds Bretton Woods komen ze er nu mee weg. De monopolie van IMF en de WereldBank is voorbij… Bretton Woods, rust (niet) in vrede.

De EU geeft niet de oplossing

De EU-parasiet is niet de oplossing voor de dodelijke ziekte die ons heeft getroffen, die gaat de samenleving niet reanimeren. De EU is een federaal kerkhof geworden voor welvaart en inspraak. We zeggen wel eens dat de EU een EUSSR is geworden, waar de Sovjet Unie uiteraard reeds in de jaren 90 gevallen is. De realiteit is dat de EU wordt gevormd naar het Amerikaanse model van regeren door een schaduwoverheid van uitsluitend op macht en winst beluste bankiers en multinationals middels politiek marionetten. Deze federale, corporatocratische aansturing blijkt de VS en hun wanne-be evenbeeld de EU noodlottig geworden.

We moeten rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan

Griekenland heeft al aangetoond

 dat de oplossing in deze crisis ligt op lokale soevereiniteit en samenwerking van lokale, menselijke initiatieven. Niet centraal federaal gestuurde oplossingen van globale uitbuiting. De zucht van de EU naar federale macht staat dus haaks op de oplossing voor het probleem dat ons zo hard getroffen heeft. Hun belangen (het eindeloos grijpen door een multinationale elite) zijn tegenovergesteld aan die van de samenleving, die kunnen ons dus niet helpen. Met de parasieten aan het roer, gaat de gastheer dat niet overleven. De EU heeft hierop zeer duidelijk niet het antwoord.

We kunnen nu niet blijven…

De EU is dus gedoemd. Dat mag duidelijk zijn. Daar verdwijnt immer meer geld, en de EU brengt ons geen enkele voorspoed. Dat de EU zal breken is duidelijk. De officieuze leider van de EU (Merkel) heeft Engeland reeds toestemming gegeven om uit te treden. En de naheffing van 2 miljard wordt daarvoor de aanleiding. Nu is Engeland niet centraal in de EU, het teken is duidelijk. De eerste die uittreedt heeft het het gemakkelijkst, voor elk daarna is de prijs hoger en de rest gaat ten onder met het schip. Nederland heeft de opdracht te moeten blijven, die gaat netjes en tijdig betalen en stand nu vermoedelijk ten onder met het schip.

En de huidige situatie is onhoudbaar

Het systeem is effectief overleden, maar het ligt nog aan life-support. Het hart wordt gestimuleerd met leugens en ons belastinggeld. De banken zijn echter overleden, hun schuldsysteem en fractioneel bankieren betekent volgens elke definitie dat ze failliet zijn. Dit systeem bleef schijnbaar leven door immer groeiende groei, dat hebben we al sinds de eeuwwisseling van 2000 niet meer gezien, niet in de reële, dagelijks te ervaren zin. Life-support betekent dat de overheid en de bankiers aan het infuus moeten blijven, het infuus van immer groeiend Nederlands belastinggeld en negatieve rentes.

We kunnen nu niet langer blijven staan!

Is het normaal dat u volle dagen moet werken voor waardeloos fiat-geld dat banken gratis en voor niets uit het vacuüm toveren? Natuurlijk niet. U betaalt nu zo’n 40% belasting over loon, daarna 20% over alle uitgaven. Dan nog accijnzen, heffingen, pensioenregelingen, zorgverzekeringen, de rente over leningen, de inflatie, belasting op belasting… Het gaat hard voorbij de 80% van je inkomsten. En nog streeft Rutte en co naar meer. Er is een reden dat de Amerikaanse loonbelasting tegelijk met de Amerikaanse Centrale Bank in het leven is geroepen! U werkt slechts nog een paar uur in de week daadwerkelijk voor uw eigen portemonnee en welzijn. Dat is waanzin. Geld wordt heden ten dage gebruikt om mensen van hun gezondheid, welvaart en toekomst te beroven.

Nou dag, tot ziens, adieu, het ga je goed

Het systeem is effectief overleden, en leeft nu als zombie door, slechts gestimuleerd door leugens, waanbeelden uit het verleden en de resterende restjes levensenergie van een grondig uitgeperste samenleving. Het probleem begint een ieder zo langzamerhand wel duidelijk te worden. Zo niet met politieke inzichten, dan wel economische inzichten, dan wel duidelijk toonbaar in de eigen portemonnee. Onze ‘leiders’ zijn nu zelfs met terugwerkende kracht belastingen en lasten aan het verzwaren met naheffingen, zowel op Europees niveau als op landelijke niveau. En met de verzwaring van de taken van de gemeente nu, gaat binnenkort de gemeentelijke belasting uiteraard ook ongecontroleerd uitgroeien tot fenomenaal grote proporties. Het immer groeiende monster van belastingen.

Pauzeren, stapje terug nemen en kiezen voor het alternatief

We zullen moeten stoppen met rennen, haasten, vliegen, vallen, opstaan en doorgaan. We zullen even stil moeten staan. We moeten even een stap terug nemen, de situatie zien zoals hij is. En dan: anders kiezen. Gelukkig denkt men (de volksvertegenwoordiging, maar vooral ook het volk) druk na over alternatieven, en die zijn er. En hoe! Maar, met de kennis die we afgelopen decennia hebben opgebouwd, waar zou een alternatief aan moeten voldoen?

  • Vermindering van afhankelijkheid van olie en de petro-dollar.
  • Weg van fiat-geld waar wij voor moeten werken, maar zij gratis kunnen creëren.
  • Weg van landjepik en imperialisme. Ieders waarde respecteren maar niet opdringen. Je conformeren aan lokale idealen, niet lokale gewoonten slopen.
  • Weg van financiële winstprikkels en onbewust roof-consumeren, op naar duurzaam en florerend leven.
  • Soevereine lokale samenwerking in plaats van geregeerd worden door globale, multinationale vampieren.
  • Het uitschakelen van de parasieten en zombies die de samenleving nu lam leggen: de banken, de bankiers en de federale politici die uitsluitend acteren voor de belangen van de groot-bedrijven.
  • Met internationale samenwerking, maar dan vrijwillig, in dienst van, en ter verbetering van ons allen, de samenleving.

Zo’n oplossing bestaat, zo’n systeem is al uitgedacht en dat systeem is zelfs al deels functioneel en al bekend en gebruikt sinds het ontstaan van de mensheid. Het systeem is niet centraal aangestuurd, en kan daardoor ook niet komen van de Nederlandse overheid en al helemaal niet uit de dictatuur van de EU.

De huidige lichting politieke elite hebben hun systeem gecreëerd, het is het systeem dat we nu hebben, en ze doen letterlijk alles om dat in leven te houden, tijd te rekken en hun macht in stand te houden. De realisatie van het alternatief komt dus niet bij hen vandaag. Sterker nog, zij zullen vermoedelijk het grootste te overwinnen obstakel vormen. Dat brengt ons helaas en vreemd genoeg op ramkoers met onze eigen verkozen volksvertegenwoordiging. Het is niet voor niets dat huidige lichting elite steeds totalitairder gaat optreden. Ze weten het, ze bereiden zich er al op voor. Ze graven zich in in nieuwe loopgraven.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

Foto via janwillemsen cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6250860148 806331d797 Wall Street1

‘Vrouw van 9 miljard’ doet Wall Street op grondvesten daveren

2097566563 db830a09d4 Chipshol1

Chipshol huurde Britse spion in om Rijk en Schiphol zwart te maken