Het UWV deelt uitkeringen als snoepjes uit aan criminelen in het buitenland, onbekend hoeveel

En de Nederlander heeft telkens het nakijken.. en altijd een hoop gedoe

kalhh / Pixabay

Een onbekend aantal Nederlanders dat in het buitenland in de cel zit, heeft ten onrechte een uitkering ontvangen.

De gedetineerden ontvingen drie jaar lang een uitkering, omdat er geen goede afspraken waren tussen de verantwoordelijke instanties en het ministerie van Buitenlandse Zaken over de uitwisseling van gegevens.

Dat schrijft minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken maandag in een brief aan de .

Hoewel de schade nog niet bekend is, gaat het volgens de minister om “kleine aantallen” waar de ten onrechte uitgekeerde betalingen worden teruggevorderd.

Wanneer mensen die een uitkering ontvangen in de cel belanden, zijn zij verplicht bij de uitkeringsinstanties te melden dat zij gedetineerd zijn. Het UWV is belast met de controle en zet een uitkering eventueel stop, maar dat gaat fout.

Minister Koolmees schrijft in de brief dat “het proces van gegevensleveringen en verwerking door UWV, en het Inlichtingenbureau” beter moet.

Problemen bij UWV groter

Het is niet de eerste keer dat de UWV in opspraak raakt. Uit eerder onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat het UWV ook aan grote aantallen gevangen in ten onrechte uitkeringen heeft verstrekt.

Ook is gebleken dat de uitkeringsinstantie WW uitkeert aan Poolse arbeidsmigranten zonder dat er sprake is van ontslag…..

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Syrische vluchteling geeft aanwezigheid bij executie toe ondanks geruststellende woorden van GroenLinks

Vliegtuigbom van Otten: ‘Baudet meldde vluchten met privéjet niet aan giftenregister’