in

Het Vaticaan staat open voor covid-19 vaccins van geaborteerde foetale cellen

julientromeur / Pixabay

Het is “moreel aanvaardbaar om anti-Covid-19- te gebruiken waarbij cellen van geaborteerde foetussen zijn gebruikt in het onderzoeks- en productieproces”, zegt het Vaticaan.

Dit is de sensationele verduidelijking die het Vaticaan vandaag aanbiedt in een nota van de Congregatie voor de Geloofsleer, ondertekend door kardinaal Luis Ladaria, prefect van het voormalige Heilige Officie.

Het document werd gepresenteerd na maandenlange verzoeken van de gelovigen om een mening te geven “over het gebruik van sommige tegen het -CoV-2-virus die ontwikkeld zijn met cellijnen die afkomstig zijn van weefsels die zijn verkregen van twee foetussen die in de vorige eeuw zijn geaborteerd”.

Het gebruik van dit mag abortus niet legitimeren

Het blijft echter een feit dat “het moreel geoorloofde gebruik van dit soort geen legitimatie mag zijn, zelfs niet indirect, van de praktijk van abortus“.

Dat lijkt op zijn minst tegenstrijdig. De nota vervolgt:

Lees verder bij de bron: DissidentNL


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

Griekse zorgmedewerkers twijfelen net als de Nederlandse aan het Covid-19 vaccin en zullen het niet nemen

Politie checkt volle woonkamers tijdens oud en nieuw: ‘Dat is reden om aan te bellen’