in , , , ,

Het veilige Europa van de EU: terrorisme in 10 jaar met 725% toegenomen

Europa wordt geconfronteerd met een aanzienlijke dreiging van , met name van islamitische extremisten en extreemrechtse groeperingen.

De uitdagingen van Europa op het gebied van terrorisme zijn grotendeels onopgemerkt gebleven in de Verenigde Staten, waarvan de strategiedocumenten, zoals de National Defense Strategy van het Amerikaanse Ministerie van Defensie, zijn verschoven van terrorismebestrijding naar de concurrentie met staatsconcurrenten als , Rusland, en .

Daarnaast is Europa's steeds agressievere aanpak van terroristen – waaronder het vervolgen van personen die van plan zijn naar het buitenland te reizen om zich bij terroristische groepen aan te sluiten, het censureren van extremistisch internet materiaal, het bestraffen van internetbedrijven die er niet in slagen om extremistisch materiaal te verwijderen en het verbeteren van de samenwerking op het gebied van inlichtingendiensten – ook in de Verenigde Staten grotendeels onopgemerkt gebleven.

In dit verslag wordt opnieuw naar Europa gekeken en worden nieuwe gegevens verzameld over de bedreiging voor Europa. Ook de reactie van de Europese regeringen, met name het en Frankrijk, op het gebied van terrorismebestrijding wordt onder de loep genomen.

Bron:

Center for strategic & international studies >>

Het hele rapport kan hier worden gedownload (PDF – 73 P).

Lees verder bij de bron: fenixx.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belastingdienst maakt rekenfout van 1,2 miljard euro, moet jij eens proberen

Crisis in aantocht? Omzet Nederlandse industrie 4 procent lager in eerste kwartaal 2019