in

Het voormalige Foster Parents Plan, hebben kinderen seksueel misbruikt

Plan UK BIAAG Logot Transparent RGB 1

Vergeet Oxfam: ook kinder’beschermers’ van Plan International misbruikten kinderen seksueel

De #MeToo-trend lijkt zich te verspreiden richting de NGO-wereld, en laat zien dat ook zogenaamde goede doelen niet altijd zo goed bezig zijn.

Februari 2018 was nou niet bepaald de beste maand die Oxfam-Novib ooit gehad heeft. De organisatie, die destijds enorm veel geld in ons land ophaalde toen Haïti met de grond gelijk werd gemaakt, blijkt dat geld namelijk niet altijd even verantwoordelijk te hebben uitgegeven: medewerkers gebruikten het geld – uw geld – meerdere malen om grote seksfeesten te organiseren, vaak met jonge vrouwen die geen andere manier meer zagen om te overleven. Smeerlapperij en uitbuiting van de armsten ten top natuurlijk. Niet zo gek dus dat al minstens 700 Nederlandse leden besloten om hun lidmaatschap van het ‘goede’ doel op te zeggen.

Een andere hulporganisatie, Plan International, kan zich nu waarschijnlijk gaan opmaken voor een vergelijkbare exodus van donateurs. Dit nu bekend is geworden dat het er daar ook niet bepaald kosher aan toe is gegaan:

Medewerkers van hulporganisatie Plan International, het voormalige Foster Parents Plan, hebben kinderen seksueel misbruikt. Recent zijn er zes gevallen van seksueel misbruik geweest, één door een werknemer en vijf door vrijwilligers en medewerkers van partnerorganisaties. De zes zijn direct ontslagen, schrijft directeur Monique van ‘t Hek van Plan Nederland in een brief aan donateurs.

De gevallen deden zich voor in het vorige boekjaar van Plan International, de periode 1 juli 2016 – 30 juni 2017. Vijf van de zes ontslagen medewerkers hebben zich volgens de brief schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. Tegen hen is aangifte gedaan. Er waren geen Nederlandse medewerkers van Plan International bij het misbruik betrokken.

Het is lastig voor te stellen, maar deze zaak is waarschijnlijk nóg misselijkmakender dan die van Oxfam. Want, hoe je het ook wendt of keert: de minderjarige prostituees op Haïti kregen tenminste nog betaald voor hun hand- en spandiensten. Dat is bij Plan International wel anders gegaan: daar hebben medewerkers zich ogenschijnlijk gewoon keihard vergrepen aan kinderen die daar op alle vlakken slechter van zijn geworden.

Maar de kers op de perverse taart komt nog. Deze organisatie is namelijk specifiek opgezet om… kinderen te helpen. Nou zullen er vast verschillende definities van ‘hulp’ in omloop zijn, maar ik ben er toch aardig zeker van dat ‘seksueel misbruik’ in geen enkele variant daaronder valt. Mocht u dus donateur van deze kliek zijn, dan kan ik u met klem aanraden toch eens te overwegen of uw geld ergens anders niet beter besteed kan worden. Zolang ‘ergens anders’ maar niet bij de orgie-organisatoren van Oxfam-Novib is, natuurlijk.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8ff28438 1873 11e8 bb8d 3758fff89a39

Nederlandse Turken hoeven miljoenen bijstand niet terug te betalen wegens discriminatie

screenshot 2031

VN-medewerkers verantwoordelijk voor 60.000 verkrachtingen – duizenden pedofielen in dienst