in ,

Het Westen is feitelijk failliet, een systeemcrisis komt eraan

geralt / Pixabay

De meeste mensen willen maar niet doorhebben in wat voor levensgevaarlijk vaarwater de samenleving terecht is gekomen. Van de buitenkant lijkt alles nog redelijk goed te gaan met de economie, maar het jarenlange nul rente beleid om nieuwe schulden te financieren, gekoppeld aan oververhitte virtuele geldmachines, heeft de financiële basis compleet uitgehold.

Het toonaangevende Bloomberg rekende uit wat er zou gebeuren als de schuldenmachines wereldwijd worden uitgezet. De resultaten zijn onthutsend: de gemiddelde Nederlander zou zijn jaarlijkse inkomen met € 20.000,- zien dalen. Amerikanen worden zelfs één van de armste volken ter wereld.

Nederlanders ondanks verlies van € 20.000,- nog net in top 10

Door de voortdurende propaganda dat de euro zo goed zou zijn geweest voor onze welvaart kan op basis van de kille statistieken definitief een streep. Vijf Europese landen die niet de euro invoerden maar hun eigen munt hielden, Zwitserland (geen EU-lid), Noorwegen, Denemarken en Zweden staan zonder toegang tot de schuldenmachine op resp. de eerste, tweede, derde en vijfde plaats van financieel gezondste landen.

Het eerste EU-lid vinden we terug op de zesde plaats: Ierland, dat nog maar enkele jaren geleden bij de op het randje van bankroet balancerende PIGGS landen behoorde. Desondanks zouden de Ieren hun gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking zien dalen van € 73.200 naar € 35.708. Het land zou daarmee drie plaatsen op de lijst zakken.

Nederland is op nr. 10 het volgende EU-lid en zakt één plaats. Dat lijkt redelijk, maar niet als we kijken naar de daling van het gemiddelde inkomen: van € 50.500,- naar € 30.100. Stelt u zich eens voor dat het onmogelijk wordt nieuwe schulden te maken omdat de euro is ingestort, en u tijdens zo’n systeemcrisis bijna de helft van uw koopkracht kwijtraakt. Onmogelijk, denkt u nu?

Niet-euro landen doen het beter dan eurozone

De eurozone leden doen het ronduit slecht. (Voormalig) economisch kampioen Duitsland zakt van 12 naar 14, en raakt per persoon eveneens bijna de helft van het inkomen kwijt. Tsjechië, dat ook zijn eigen munt behield, maakt juist een grote sprong voorwaarts, van 25 naar 16. Zelfs niet-euro land Bulgarije ziet het inkomen toenemen en stijgt 19 plaatsen naar de 24e plek.

Zwitserland is uit de euro èn uit de EU gebleven, stond toch al op nummer 1, en zou die positie fors verstevigen met een groei van het gemiddelde inkomen van € 78.000 naar € 122.400.

Kortom: we hebben de euro helemaal niet nodig voor onze welvaart – integendeel. Als Nederland ook had vastgehouden aan zijn eigen munt, had het ons hoogstwaarschijnlijk net zo goed vergaan als de Zwitsers, Noren en Denen (al zien ook zij hun gemiddelde inkomen dalen). Nu zijn we echter een gewillige melkkoe geworden van Brussel, wat de welvaart in ons land langzaam maar zeker uitholt en ondergraaft.

Slechtst presterende EU-landen zijn Italië (van 21e naar 112e plaats) en Griekenland (van 28e naar 113e plaats). Beide landen zouden op dit moment een negatief gemiddeld inkomen hebben van resp. -€ 9550,- en -€ 9775,- per capita.

Amerikanen in één klap van rijkste naar armste volken

Grootste dalers op de lijst zijn de Verenigde Staten en Japan. De Amerikanen, nu nog op plek 5 en met de grootste economie ter wereld, zouden een duizelingwekkende val maken naar de 111e positie. Hun inkomen stort compleet in van € 61.200 naar min € 4430,-, waarmee ze in één klap straatarm zouden worden. De Japanners maken een bijna net zo grote val, van 18 naar 114. Hun inkomen zou nog harder dalen: van € 40.000,- naar min € 45.700. Ook de Chinezen zouden met hun te snel met teveel schulden opgeblazen economische groei inkomen moeten inleveren.

Onder de weinige landen in de top 25 die hun inkomen zouden zien stijgen bevinden zich (naast Zwitserland) de Verenigde Arabisch Emiraten (6), Saudi Arabië (11), Koeweit (13), Tsjechië (16), Rusland (22) en dus Bulgarije (24).

Westen feitelijk failliet, systeemcrisis komt eraan

‘Gelukkig zit er voor de Amerikanen niet op korte termijn een schuldenvrije economie aan te komen,’ concludeert Bloomberg, mede omdat de dollar ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
 1. Hoe lang moeten de burgers het kolossale bedrog, de volkeren moord en de giga leugens van de elite nog langer gedogen?
  Hoe lang moeten we ons nog laten voorliegen door de kliek in Brussel die alleen maar meer macht naar zich toe trekt en de burgers steeds verder in een fuik drijft van slavernij ?
  Hoe lang moeten we ons nog laten voorliegen door de politieke partijen die ons in deze beerput hebben doen doen belanden?
  Referenda schuift deze regering gewoon ter zijde en de EU grondwet werd gewoon in Lissabon getekend tegen de wil van de bevolking.

  Er zit weinig anders in dan dat de burgers de regering dwingen op te stappen zodat een nieuwe regering gevormd kan worden die NL vrij maakt uit de beerput van een EU.
  Maak NL vrij van de bloedzuigers !!!

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

We staan er niet bij stil maar dit is wat sociale media ons aandoet …

Minister van Financiën: ‘Veel gezinnen zijn een kapotte wasmachine verwijderd van financiële problemen’