Het wordt er allemaal niet beter op: Getuige tramaanslag en familie krijgen tientallen bedreigingen

geralt / Pixabay

Nicky van Grinsven (21) stond met zijn neus boven op de tramaanslag in Utrecht eerder dit jaar. Hij sleepte een gewonde vrouw in veiligheid, zag een man sterven, werd beschoten, en kreeg vervolgens een bak haat over zich heen.

Nicky van Grinsven (21) zegt in een interview met de Volkskrant dat van alles wat hij meemaakte de haatberichten de grootste impact op hem hadden.

Van Grinsven werkte op de dag van de aanslag op een bouwplaats, zo'n 20 meter van de tram. Hij schoot als eerste te hulp en keek de aanslagpleger Gökman T. recht in de ogen.

''

Op de dag van de aanslag vertelde hij in het NOS-journaal en in Nieuwsuur onder meer dat de schutter ­'Allahu akbar' had geroepen. Diezelfde dag nog kreeg hij tientallen haatberichten op . “Dat ging van hier tot kanker daar”, zegt van Grinsven tegen de krant. “Ik hoop dat je kankermoeder neergeschoten wordt, dat jij neergeschoten wordt, dat je hele familie kanker krijgt. Sommige mensen zeiden dat ze me zouden opzoeken.”

Al de eerste dag kreeg ik via Facebook 26 of 27 berichten. Dat ging van kanker hier tot kanker daar. Ik hoop dat je kankermoeder neergeschoten wordt, dat jij neergeschoten wordt, dat je hele familie kanker krijgt. Sommige mensen zeiden dat ze me zouden opzoeken.

De dagen erna kwamen er nog tientallen berichten. Toen heb ik Facebook geblokkeerd. Berichten kwamen ook naar mijn vriendin, mijn moeder. Mijn hele familie hebben ze geprobeerd te bereiken.

‘Dat waren bepaalde mensen van het islamitische geloof. Zij zeiden dat het niet waar was dat hij ‘Allahu ­akbar' had geroepen, dat ik hun geloof probeerde zwart te maken. Dat is echt onzin. Ik werk met mensen van het islamitische geloof, mijn broer heeft een Turkse vriendin.

Ik heb zelfs dat meisje geholpen samen met een jongen met een Turkse achtergrond.

En ik had iedereen geholpen, blauw of paars. Ik vertelde gewoon wat er was gebeurd. Hij heeft ook een brief achtergelaten, en hij heeft gezegd dat hij het voor zijn geloof heeft gedaan.

‘Ik was wel verdrietig: doe je een keer wat goed… Laatst keek ik nog een keer terug naar een online nieuwsbericht over de aanslag, en daaronder stonden reacties van mensen: held, goed gedaan. Ik dat alle slechte reacties eruit gehaald zijn. Maar dan …..'

Lees verder bij de bron: WNL en Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Als de grondwet en alle andere wetten tijdens Offerfeest ineens niet meer gelden … kamervragen!

Onderzoek moord op Pim Fortuijn: officiële verhaal én complotverhaal zijn nep – Deel 1