in

Hij was dronken, betastte vrouwen: Nu krijgt hij bijna een miljoen euro wachtgeld

Stefan Huisman (59), de voormalig burgemeester van de Brabantse gemeente Oosterhout, krijgt tien jaar lang uitbetaald. Dat schrijft het AD, dat navraag deed over de hoogte en duur van zijn uitkering bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Huisman (), lokaal bekend als ‘Burgemeester Baco’, trad vorige vrijdag af vanwege misdraging op een personeelsborrel die eind vorig jaar plaats vond. Volgens BN De Stem zou hij vrouwen hebben betast en gedronken hebben tijdens een piketdienst. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat de burgemeester zich aan vrouwelijke collega’s vergreep.

Een burgemeester komt altijd in aanmerking voor een tien jaar wachtgeld, aldus het AD. Dit bedraagt in het eerste jaar 80% van het laatstverdiende loon en in de jaren daarna 70%. In 2016 bedroeg het salaris van burgemeesters in gemeentes met tussen de 40.000 en 60.000 inwoners (zoals Oosterhout) 8.540 per maand, zo valt te lezen in stukken van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Met vakantiegeld en eindejaarsuitkering komt het wachtgeld effectief uit op zo een 80.000 euro per jaar. Als Huisman daadwerkelijk tien jaar van de regeling gebruik maakt, ontvang hij dus ongeveer 800.000 euro.

Maandelijks kan de gewezen burgemeester waarschijnlijk om en nabij de 6.000 euro bruto tegemoet zien.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duitse kindertelevisie promoot relaties en seks met moslimmigranten

Meer Democratie sleept Ollongren voor de rechter wegens afschaffing referendum