in , , ,

Hilarisch en zo veelzeggend, honderden EU-burgers boos: ze niet mogen stemmen #DeniedMyVote

Honderden -burgers in het melden dat ze niet kunnen stemmen door administratieve fouten. Ook de Nederlandse Emma Zürcher, die nu zes jaar in Engeland woont, kreeg vandaag te horen dat ze niet kan stemmen. “Het is echt een enorme chaos bij veel stembureaus”, vertelt ze telefonisch aan de NOS.

Omdat er nog geen brexitakkoord ligt doen de Britten nog mee aan de Europese Parlementsverkiezingen. Zürcher belde haar gemeente op 7 mei meteen op, toen bekend werd dat de doorgingen.

Ze zegt dat ze alle benodigde formulieren toen had ingevuld en opgestuurd. Maar een week geleden kreeg de Nederlander een met de mededeling dat ze een ander formulier ook nog had moeten inleveren. Op 7 mei. “Dat is de dag waarop bekend werd dat de verkiezingen doorgingen! Dat kan toch geen deadline zijn. Er is ons helemaal niets verteld”, vertelt Zürcher.

https://twitter.com/ELZcr/status/1131498265940250624

Een verslaggever van de The Guardian meldt dat ze ruim 300 mails heeft gehad van EU-burgers die niet konden stemmen.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Chemisch schandaal bij Bayer, Dow & L’oreal is ‘spelen met het leven van mensen’

Spitzenkandidat Frans Timmermans verspreid nepnieuws over migratie Poolse werknemers