in

Hilariteit compleet: Door ‘veilig en gemakkelijk digitaal bankieren’, banken beroofd van 3,5 miljoen euro

8229504229 47a07ff41f cybercrime

Stel je bent op zoek naar 3,5 miljoen euro. Bijvoorbeeld omdat de lonen en sociale voorzieningen ook niet meer zijn wat ze eens geweest zijn, en dat dit samen met de ongegeneerde verhogingen van huren, zorgpremies en verplicht eigen risico’s,  er ondertussen een aardig gat in jouw persoonlijke budget is geslagen.

Zo´n dikke 70% van je totale inkomen ging al naar de nationale overheid, zo´n extra 10% was je nog eens kwijt aan haar lokale variant. En dan kan het inderdaad zomaar gebeuren dat je opeens 3,5 miljoen euro tekort komt. En je bent niet de enige. Want welke Nederlander komt zo ondertussen eigenlijk geen 3,5 miljoen euro tekort?

Maar waar ga jij dan die 3,5 miljoen euro vandaan halen? De werkgelegenheid is ook al niet bepaald ‘hosanna’ dus een top-graai-positie zal er niet zo snel voor jou in zitten. Bovendien zijn de politieke functies, met name op EU niveau, reeds allen vergeven, geschonken of geërfd. Dus wat nu te doen? Een bank beroven?

Geld uit dunne lucht & verlofdagen

Nou, dat is nog niet zo’n gek idee. Je weet immers dat banken geld uit dunne lucht creëren en dat derhalve hun verdriet om het verlies door diefstal van geld eveneens dun zal zijn. Maar heb je nog een baan en besluit je daarom tot het beroven van banken, ben dan ook gewaarschuwd en neem eerst 14 dagen verlof bij je werkgever: denk aan de planning! Want om 3,5 miljoen bij elkaar te sprokkelen door met jutezak en masker bij banken binnen te vallen moet je er op rekenen dat je zo’n 100 bankfilialen zal moeten bezoeken!

Maar niet langer getreurd om je verloren verlofdagen. De banken (en overheid) hebben dit probleem immers ook al veel langer onderkend en promoten daarom het digitaal bankieren. “Pinnen? Ja graag!” weet u wel. Welnu, dit ‘dwingend advies’ tot digitaal bankieren blijkt ook aan het dievengilde bepaald niet aan dovemansoren gericht te zijn:

(Cybercriminelen)

Cybercriminelen hebben begin deze maand meer dan twintig Amerikaanse en Canadese banken bestolen. Ze sluisden in een paar dagen tijd 4 miljoen dollar weg, omgerekend 3,5 miljoen euro. De daders wisten de systemen van de bank binnen te dringen door twee types ‘malware’ samen te voegen. (Bron)

En het mooie? De daders zijn spoorloos en hebben niet 14, maar slechts 2 verlofdagen op moeten nemen om hun budgettekort van 3,5 miljoen te kunnen aanvullen. Het is derhalve niet ondenkbaar dat de daders inmiddels van een welverdiende buitenlandse vakantie in weldadige luxe aan het genieten zijn. Of dat ze bijvoorbeeld doende zijn om onder het genot van een kratje bier met chips, digitale wapenaankopen te doen.

Digitaal bankieren is gemakkelijker en veiliger? Ja, het ligt er natuurlijk maar aan wie je voor de gek wilt houden. Maar indien digitale geldtransacties ‘gemakkelijker’ dan cashgeld transacties zijn, bedenk dan wel dat die digitale transacties eveneens gemakkelijker voor het dievengilde zijn. Immers ook jouw auto rijdt precies zo hard of jij er nu in rijdt, of je buurman.

Veiligheid

En veiliger? In ieder geval veiliger voor bankovervallers. De digitale bankrovers zijn met hun buit van 3,5 miljoen euro immers spoorloos. En probeer ze dat maar eens na te doen met 100 klassieke ‘cashgeld bankovervallen’! En voor degene die mocht denken dat 3,5 miljoen nog een schijntje is, die heeft ook nog eens gelijk: Nog maar een jaar eerder slaagde digitale bankrovers er al in om maar liefst 1 miljard euro(!) van de banken te stelen. Ook hier bleven de criminelen spoorloos en ongrijpbaar. En bedenk: om op de ‘klassieke manier’ 1 miljard cashgeld uit de banken te roven, zul je zo’n 25.000(!) bankovervallen moeten plegen. En dan moet je nog steeds niet uitsluitend de kleinste kantoortjes uitkiezen. Maar zal je pakkans daarmee kleiner of groter zijn?!

In april 2015 meldde IBM al dat in de VS diverse zakelijke rekeningen zijn geplunderd, soms met bedragen van 500.000 tot 1 miljoen dollar tegelijk of in kleinere hoeveelheden. En in Nederland zouden er vorig jaar vijftig tot zestig aangiftes zijn geweest met een totale schade van 134.000 euro m.b.t malware infecties. In eerste instantie waren klanten van de Rabobank de dupe, aldus officier van justitie Yolanda van Setten. (Bron)

‘Negatieve spaarrente lokt sokdieven’

Bij negatieve spaarrentes gaan veel brave spaarders hun geld van de bank halen en in een ouwe sok bewaren. En die negatieve spaarrente zit er aan te komen, dat betreft nu eenmaal de laatste EU trend. Dat veel extra privéwoningen (en bedrijfjes) met cashgeld in ouwe sokken ook extra overvallers zullen gaan aantrekken is de vrees. Maar is die vrees terecht? Want indien een gewapende overvaller het voor elkaar krijgt om jou de verstop plek van je geldsok aan te wijzen, waarom zal hij het dan niet voor elkaar krijgen om jou thuis te laten inloggen op je eigen digitale bankrekening? Op je eigen PC of smartphone?

Veel gemakkelijker toch?!

Lees verder bij de Bron: Nachthemel.nl

Photo by IntelFreePress cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
62fc89cdcd51adf864c6add1 640 pensioen1

Nationaal vermogen gestegen door grotere pensioenpot: Verlaging pensioenen komt dichterbij !?

3519313551 5193094b33 failliet1

Zeer forse toename aantal faillissementen (+39%)