in

Historische krimp voor Duitse economie: min van 9,7 procent

recession
Mediamodifier / Pixabay

De Duitse economie is in het tweede kwartaal met 9,7 procent gekrompen vergeleken met het eerste kwartaal van 2020, blijkt dinsdag uit cijfers van statistiekbureau Destatis.

De krimp is minder heftig dan een eerdere raming van de CBS-evenknie, maar de dieprode cijfers zijn alsnog historisch.

De vorige recordkrimp stamt uit de eerste paar maanden van 2009. Op het dieptepunt van die economische crisis kromp de economie van onze oosterburen met 4,7 procent, veel minder groot dan de krimp van het afgelopen kwartaal.

De lagere consumentenuitgaven zijn, net als in Nederland, de grootste oorzaak van de historische neergang van de economie van onze oosterburen. Duitse consumenten gaven tussen april en juli bijna 11 procent minder uit dan in het eerste kwartaal.

Ook werden er ruim 20 procent minder Duitse goederen naar het buitenland geëxporteerd.

De schade werd volgens het statistiekbureau nog enigszins beperkt door de Duitse overheid, die de uitgaven met 1,5 procent verhoogde. Net als in Nederland heeft Berlijn de schade van de coronacrisis geprobeerd te verminderen door bedrijven in nood te helpen, geld te steken in arbeidstijdverkorting en door middel van staatsdeelnemingen.

Zo werd ….

Lees verder bij de bron: NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corona outbreak Janet Ossebaard scr

Is Zweden het bewijs dat we er vreselijk naast zaten? ‘Geen lockdown, geen mondkapjes, geen hysterie’

handboeien en vaccinspuit en geld 300x225

Verplichte vaccinaties zijn volgens de Nürnberg Code misdaden tegen de menselijkheid