in , ,

Historische uitspraak Europese Hof over vaccinatie, Big Pharma kan zijn borst natmaken

Het Europese Hof van Justitie heeft in een historische uitspraak bepaald dat een vaccin verantwoordelijk kan zijn voor het veroorzaken van een ziekte of gezondheidsschade, ook als er geen wetenschappelijk bewijs is voor dat verband.

Deze uitspraak zet de deur open voor de vele duizenden ouders die geen schadevergoeding kregen nadat hun kind na vaccinatie een langdurig gezondheidsprobleem ontwikkelde.

De nieuwe uitspraak is vooral gebaseerd op gezond verstand, en bevestigt dat het redelijk is om te vermoeden dat de vaccinatie er de oorzaak van is als een volkomen gezond kind vlak nadat het gevaccineerd is plotseling een probleem ontwikkelt.

Manieren

Dat is één van de manieren om vast te stellen of een vaccin verantwoordelijk is voor een gezondheidsprobleem, besliste het Hof.

Het Hof is de hoogste gerechtelijke instantie van de EU. Het kwam tot deze uitspraak toen het gevraagd werd zich te buigen over de zaak van een Fransman, bekend als J.W., die in 1998 tegen hepatitis B werd ingeënt en binnen een jaar multiple sclerose (MS) kreeg.

Hij had de fabrikant van het vaccin, Sanofi Pasteur, in 2006 aangeklaagd, maar overleed in 2011.

Voldoende

Het Franse hof van beroep had bepaald dat er geen wetenschappelijk bewijs was dat het vaccin MS veroorzaakte en verwierp daarom de aanklacht.

Maar de familie ging tegen het vonnis in beroep bij het Cour de Cassation (de Franse Hoge Raad), dat besloot de vraag voor te leggen aan het Europese Hof van Justitie.

Dit hof besliste dat ‘specifiek en consistent bewijs’ aangaande tijdlijn, gezondheidstoestand vooraf, een gebrek aan een familiegeschiedenis en het aantal gevallen (dat mensen ziek worden na dezelfde vaccinatie), voldoende kan zijn om een vaccin verantwoordelijk te houden. Het geval van J.W. voldeed aan de eerste drie criteria.

Richtlijn

Het Hof benadrukte na het horen van al het beschikbare bewijs en de argumenten van de producent dat het bewijs ‘voldoende ernstig, specifiek en consistent moest zijn om de conclusie te rechtvaardigen’.

Hoewel het vonnis geen uitspraak deed in de specifieke zaak van J.W. vormt het een richtlijn voor alle gerechtshoven in de EU in gelijksoortige zaken.

Foto: Discasto Wikimedia Commons

[Medisch Dossier]

Lees ook eens verder bij de bron: Historische uitspraak Europese Hof over vaccinatie. Big Pharma kan zijn borst natmaken

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

CBS: ‘Syriërs, Somaliërs en Eritreërs zitten hier bijna allemaal in de bijstand’

e835b90820f0043ecd0b470de7444e90fe76e6d019b314499df8c1 640 social

Zo rommelt minister Ollongren Nederland de EU-censuur in