Hittegolven kwamen vroeger vaker voor dan nu

diego_torres / Pixabay

Er is inmiddels een einde gekomen aan een relatief korte periode met wat warme dagen. Een periode waarin de weerpresentatoren op de buis compleet lyrisch werden als ze weer een nieuw warmterecord wisten aan te kondigen.

We hebben geweten dat het warm was afgelopen week. Code oranje en de media die over elkaar heen met buitelden met superlatieven over hoe warm het wel niet was en de weerpraatjes op televisie leken wel gesponsorde berichten van het frauduleuze IPPC.

Keer op keer werd burgers onder de neus gewreven dat de enkele warme dagen die we dit keer meemaakten werden veroorzaakt door de klimaatopwarming en dat we hier maar aan moeten wennen. En dat het uiteraard allemaal de schuld van de mens is en dat er niet genoeg haast kan worden gemaakt met de klimaatplannen.

We hebben een nieuw warmterecord, gemeten in Gilze-Rijen, waar columnist Leon de Winter van de Telegraaf de volgende vraagtekens bij zet. 

Er zijn heel wat meetstations die ooit vrij in het land stonden en nu ingebouwd zijn door wegen en woonwijken. Het 'urban heat'-effect is heel groot; steden houden warmte vast. En wat doen landingsbanen met de temperatuur?

De nieuwe toptemperatuur van 2019 werd gemeten op luchtmachtbasis Gilze-Rijen, waar een meetstation staat geflankeerd door twee landingsbanen. Wordt dat gecompenseerd? Hoe? En is die meetcompensatie reëel?

En als we het over betrouwbare cijfers hebben, dan moeten we zeker niet bij het KNMI zijn. Dat is simpelweg een criminele bende die cijfers vervalst om aan te tonen dat het warmer is geworden en dat we nu meer hittegolven hebben dan vroeger. Hetgeen niet waar is, want het omgekeerde is het geval: vroeger kwamen er vaker een hittegolven voor dan vandaag de dag.

Zo verscheen er eerder dit jaar een persbericht dat uiteraard zo goed als volledig werd genegeerd door de mainstream media.

Daarin stond onder andere het volgende: 

Het KNMI heeft drie jaar geleden ten onrechte een groot deel van de historische hittegolven (in de periode 1901-1951) uit de boeken geschrapt. Dat concludeert een team van vier onafhankelijke onderzoekers vandaag in het rapport Het Raadsel van de Verdwenen Hittegolven. De onderzoekers noemen de extreme temperatuurcorrecties van 1,9°C die het KNMI toepaste op warme tot zeer warme dagen (28 graden Celsius of hoger) “onverdedigbaar”.

Aanleiding voor het onderzoek was de hete zomer van 2018 toen er twee officiële hittegolven plaatsvonden. Een hittegolf treedt op als het in De Bilt vijf dagen minimaal 25°C is waarvan drie dagen minimaal 30°C. Het KNMI stelde in de media dat hittegolven nu veel vaker voorkomen dan een eeuw geleden. Die claim gaat echter pas op na de temperatuurcorrecties (in jargon homogenisatie genoemd) die het KNMI in 2016 doorvoerde. Vóór de correcties vonden er 23 hittegolven plaats in de periode 1901-1951 tegenover 19 hittegolven in de aanzienlijk langere periode 1951-2018 en kwamen hittegolven dus juist vroeger vaker voor. Door de temperatuurcorrecties van het KNMI verdwenen er echter 16 van de 23 ‘oude' hittegolven en werd de verdeling dus 7 hittegolven in de periode 1901-1951 tegenover 19 in de periode sinds 1951.

Het is een zeer uitgebreid en goed onderbouwd onderzoek dat de van het KNMI aan het licht brengt en degenen die het zelf willen lezen, kunnen het volledige rapport hier downloaden.

De onderzoekers hebben de volgende oproep gedaan richting KNMI:

De onderzoekers raden aan om de homogenisatie ongedaan te maken en met een breder opgezet team (waaronder ook wetenschappers van buiten het KNMI) een nieuwe start te maken. Het KNMI zou zich voorlopig moeten onthouden van claims over een vermeende toegenomen trend in hittegolven in Nederland.“ 

Het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat het KNMI totaal niet heeft gereageerd en men gewoon doorgaat de klimaat sprookjes te verkopen aan het publiek zodat de Samsommen op deze wereld lekker door kunnen gaan met zakkenvullen.

We gaan nog even terug naar Leon de Winter:

Lees verder bij de bron: Niburu.co

Zomer 2019, kou in Rusland en Amerika: Minnesota verslaat kouderecord uit 1898

Klimaathoax, de freakshow van staatsomroep en KNMI vergeten voor het gemak kouderecords

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Macron door Gele Hesjes aangeklaagd bij het Internationaal Strafhof

VN waarschuwt voor toename jihadistische aanslagen in tweede helft 2019