in , ,

Hoe de ECB de economie verder stuk maakt

Guldentijd is weer goed bezig, met een mooie samenvatting en overpeinzing van het beleid van de :

Waar je vroeger kerken en dergelijke had die de burgers vertelden wat ze wel en niet mochten doen, zo heb je tegenwoordig de centrale banken.

Voorop in dat spel van centrale banken staat in Europa de Europese Centrale Bank, de ECB volledig onder controle van de BIS. De ECB creëert elke maand voor 80 miljard aan nieuw uit het niets, en koopt daarmee langzaam maar zeker heel Europa op:

Ze “kopen” daarmee staatobligaties van volkomen failliete landen in de die als een gek obligaties uitgeven omdat de ECB ze toch wel koopt. Er waren ondanks dat niet genoeg staatsobligaties voor de ECB om te “kopen”, dus besloten ze om ook maar schuldbekentenissen (bedrijfsobligaties) op te “kopen”.

Het enige wat er gebeurt op deze manier is dat niets meer werkt zoals het hoort te werken, de kloof tussen diegenen die alles hebben en hen die hele grote moeite hebben met alleen maar te kunnen bestaan alleen nog maar vele malen groter wordt.

van ongekende proporties door bankiers dus, met geld gecreëerd door valsemunterij.

En u en ik betalen die rekening dan weer met het verarmen van ons leven en onze toekomst: waardeloze euro’s, alles wordt duurder, bezuinigingsbeleid, belastingen, inflatie, negatieve rente, naheffingen, minder fatsoenlijke banen, bankiers uitkopen, de 8 miljard rente die we jaarlijks vrijwillig betalen aan bankiers, etc.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo voorkom je dat Whatsapp jouw data met Facebook deelt

Dit gaat weer een berg belastingcentjes kosten: Met identiteitskaart, bankpas of app inloggen bij de overheid