in , ,

Hoe de ECB de economie verder stuk maakt

6242290652 76f1370a6c imf ecb e1436983914301

Guldentijd is weer goed bezig, met een mooie samenvatting en overpeinzing van het beleid van de ECB:

Waar je vroeger kerken en dergelijke had die de burgers vertelden wat ze wel en niet mochten doen, zo heb je tegenwoordig de centrale banken.

Voorop in dat spel van centrale banken staat in Europa de Europese Centrale Bank, de ECB volledig onder controle van de BIS. De ECB creëert elke maand voor 80 miljard aan nieuw geld uit het niets, en koopt daarmee langzaam maar zeker heel Europa op:

Ze “kopen” daarmee staatobligaties van volkomen failliete landen in de Eurozone die als een gek obligaties uitgeven omdat de ECB ze toch wel koopt. Er waren ondanks dat niet genoeg staatsobligaties voor de ECB om te “kopen”, dus besloten ze om ook maar schuldbekentenissen (bedrijfsobligaties) op te “kopen”.

Het enige wat er gebeurt op deze manier is dat niets meer werkt zoals het hoort te werken, de kloof tussen diegenen die alles hebben en hen die hele grote moeite hebben met alleen maar te kunnen bestaan alleen nog maar vele malen groter wordt.

Landroof van ongekende proporties door bankiers dus, met geld gecreëerd door valsemunterij.

En u en ik betalen die rekening dan weer met het verarmen van ons leven en onze toekomst: waardeloze euro’s, alles wordt duurder, bezuinigingsbeleid, belastingen, inflatie, negatieve rente, naheffingen, minder fatsoenlijke banen, bankiers uitkopen, de 8 miljard rente die we jaarlijks vrijwillig betalen aan bankiers, etc.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12769823803 2e24f8aeca whatsapp1

Zo voorkom je dat Whatsapp jouw data met Facebook deelt

4755b570bcada31d19bda1bf 640 euro1

Dit gaat weer een berg belastingcentjes kosten: Met identiteitskaart, bankpas of app inloggen bij de overheid