in , , , ,

Hoe de inhoudelijke politiek in het nauw komt door internet

Binnenkort zullen wij ons, net als in de , in Europa vooral gaan richten op de vorm in plaats van op de inhoud. Onder druk van . En dan te bedenken dat de in Europa er toch al niet erg florissant voor staat.

In een democratie speelt beeldvorming vaak een grotere rol dan de werkelijkheid. In de Verenigde Staten is er op dit terrein sprake van zorgwekkende ontwikkelingen waardoor als ideeënstrijd het onderspit lijkt te delven.

Toen de Franse aristocraat Alexis de Tocqueville in 1831 de Verenigde Staten bezocht, raakte hij onder de indruk van de vitaliteit van de Amerikaanse democratie, die in zijn eigen land afwezig was.

Opkomst

Maar hij zag er ook de schaduwzijden van democratie. Hij voorspelde de opkomst van een geïndividualiseerde volksmassa die alleen nog wordt voortgedreven door oppervlakkige genoegens en geen interesse meer heeft in de mensheid.

Boven hen zou een staatsapparaat tronen dat in alles voorziet, alles regelt en de burgers onmondig houdt. De Tocqueville had een vooruitziende blik.

Slechte kloon

Uitgerekend McCain is er nu door een slechte kloon van Politico.com van beschuldigd dat hij heeft meegeholpen om IS op te richten en dat hij IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi persoonlijk kent.

Dit gerucht werd de wereld in geholpen door een foto van een gezelschap met onder anderen McCain en een Syrische strijder die sprekend lijkt op Al-Baghdadi. Sommige van die foto's zijn door McCain zelf op Twitter geplaatst toen hij in mei 2013 het Vrije Syrische Leger in het noorden van Syrië bezocht.

Er verscheen zelfs een bewerkte foto op internet waarin hij Al-Bagdhadi een medaille op zijn borst speldt. Ook de Iraanse staatstelevisie heeft beweerd dat McCain banden had met IS.

Het werd nog erger. Op 19 augustus, toen IS een video vrijgaf waarin de Amerikaanse journalist James Foley wordt onthoofd, werd op de Amerikaanse blog VoteVets.org opeens beweerd dat McCains eis dat IS moet worden bestreden hypocriet is omdat McCain zelf die club groot heeft gemaakt.

Lees verder via Elsevier.nl

 

Foto via Magdalena Roeseler


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europarlement dwingt Juncker tot herverdelen portefeuilles eurocommissarissen, voor de schijn dat wel weer

Geweldig internet of things: oa. pacemaker stop zetten, Europol waarschuwt voor gevaar van online moorden