Hoe is het met miljonair Jan Kees de Jager?

5913519047_6b0c279b1f_Jan-Kees-de-Jager

Oud-minister van Financiën Jan Kees de Jager gaat voor het grote geld, maar wel met passie. Hij is nu een half jaartje financieel directeur bij KPN à 625.000 euro per jaar en hij heeft het eigenlijk altijd zo gewild. ‘Ik heb me nooit een politicus gevoeld. Toen ik op het vwo zat, wilde ik al naar een groot bedrijf’.

Bij KPN is hij helemaal op zijn plaats. ‘Dit is een perfect match. Ik wilde iets met financiën en technologie, bij een bedrijf met maatschappelijke relevantie. KPN biedt dat allemaal’. Hij geniet van zijn brede takenpakket. ‘Ik omschrijf mijn functie het liefst als ‘financieel directeur 2.0’. Iemand die in het bestuur meedoet met de zakelijke beslissingen’.

Voor het geld hoefde hij inderdaad niet naar KPN te gaan. Zijn eigen onderneming die hij voor zijn politieke carrière had, heeft hem miljonair gemaakt. Zijn hart ligt in het bedrijfsleven. Hij ging alleen de politiek in, omdat oud-dorpsgenoot Jan Peter Balkenende hem meermaals vroeg.

Lees verder via Wel.nl.

 

Foto via Danny Mekic’

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening