in , , ,

Hoe je iPhone jouw data deelt terwijl je slaapt

Pexels / Pixabay

Een aantal populaire apps sturen persoonlijke informatie door naar derde partijen, zonder dat ze gebruikers daarover inlichten. Dat blijkt uit een test van The Washington Post. Op de onderzochte iPhone werden maar liefst 5.400 ‘trackers' gevonden die stilzwijgend data verzamelen en doorsturen.

Zo'n trackers worden meestal in apps gebundeld. Het zijn kleine stukjes ingebouwde software die informatie vergaren, een beetje zoals cookies. Zo kunnen ze registreren wanneer je de app opendoet, waar je je op dat moment bevindt of welke telefoon je hebt.

Ze hebben doorgaans ook toegang tot de informatie die je zelf deelt met de app, zoals je e-mailadres.

De trackers sturen verbazingwekkend veel van die informatie door naar derde partijen, in één nacht tijd stuurden de trackers op het toestel gevoelige informatie naar een dozijn bedrijven, gaande van marketingfirma's tot onderzoeksbureaus.

E-mailadres, telefoonnummer, smartphonemodel, IP-adres: alles werd doorgesluisd terwijl de gebruiker vredig lag te slapen.

De trackers zaten verwerkt in populaire en doorgaans betrouwbare apps, zoals Microsoft OneDrive, Spotify, Nike en zelfs de app van The Washington Post zelf.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat een bende! 450 inburgeraars ten onrechte geslaagd, 800 krijgen alsnog

“Google Earth op steroïden”: nieuwe legertechnologie kan in huizen en gebouwen kijken