in

Hoe lang houdt Teeven zijn vuile was binnen?

11067519334 1a38ee4cbc teeven1

Staatssecretaris Teeven zei in april acht weken nodig te hebben voor de analyse van de vernietigende uitspraak van het Europese Hof van Justitie over de bewaarplicht. Die termijn zijn we al lang gepasseerd. Wanneer zou zijn analyse komen?

Het Europese Hof van Justitie verklaarde begin april de Europese regels voor verplichte dataretentie ongeldig. Het Hof maakte in heldere woorden gehakt van de langdurige opslag van alle communicatie- en locatiegegevens van alle burgers.

Staatssecretaris Teeven werd diezelfde dag nog voor de hand liggende vraag gesteld: er is in Nederland nu toch ook geen bestaansrecht meer voor de bewaarplicht? Teeven zei acht weken nodig te hebben voor een analyse van de uitspraak van het Hof. Veel te lang. Die termijn werd later nog eens opgerekt, na de toezegging om ook het College Bescherming Persoonsgegevens en de Raad van State advies te vragen. Wanneer die langverwachte brief van Teeven precies komt, weet niemand.

Maar wij willen best een gokje wagen. Donderdag 3 juli 2014 om 16:59 uur.

Lees verder via Bits of Freedom.

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3837726876 972da9cb49 CIA1

Joost Niemöller: ISIS deed bommelding bij Bijenkorf

6730208119 229755755f hollande1

Volgens Eurofiele president Hollande was de crisis al 2 jaar geleden voorbij: Recordaantal werkzoekenden in Frankrijk