in ,

Hoe Nederland de grootste sponsor van de Europese Unie werd

Het is niet algemeen bekend, maar de Nederlanders zijn al een kwart eeuw de grootste sponsors van de .

Dan hebben we het nog niet eens over de miljarden waarmee en in de euro worden gehouden, maar alleen over het vele dat naar Brussel gaat en het weinige dat terugkomt.

Nederlanders betalen al twintig jaar het meeste van alle ‘Europeanen' aan Brussel. En nu wil de de rekening verder verhogen, want de Britse contributie valt weg en er zou meer geld nodig zijn voor grenscontrole op de Middelbare Zee. En vooral: voor het klimaat.

Syp Wynia en Coen de Jong volgen het spoor terug. De Val van de Berlijnse Muur van dertig jaar geleden leidde tot een vlucht vooruit: méér en daar bovenop: de euro. ging meer betalen en kreeg minder.

En de euro, die zorgt voor sluipende ‘transfers' naar Zuid-Europa. Ondertussen neemt de Nederlandse invloed in Brussel af. De remedie? Opt-outs: Nederland moest maar eens niet meer aan alles meedoen.

Waarom zouden we mee moeten doen aan Brusselse hobby's die riskant of zelfs schadelijk voor Nederland zijn?


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Statistieken: Zweden had zonder lockdown de beste corona strategie

Je verzint het weer niet: geheime wapenzending van Nederlandse regering is in handen gevallen van een Libische militie