in

Hoe nepnieuws uit Aleppo voor zoete koek wordt geslikt

Het offensief van de Syrische regering in Aleppo is zo goed als voorbij, maar dat van de westerse media niet.

“A complete meltdown of humanity“ noemt Jens Laerke van de de situatie in Aleppo en alle kranten nemen het over.

Er zouden in het laatste restje door rebellen bezet Aleppo ongekende slachtpartijen plaatsvinden zoals we die sinds de slachtpartijen van de Wehrmacht aan het Oostfront niet meer gezien hebben. Dramatischer kun je het niet bedenken.

Ondanks dat daar tot nu toe nul komma nul bewijsmateriaal voor is geleverd, zijn we hier maar al te bereid om de ‘gematigde' Syrische rebellen, beter bekend als ‘jihadisten', als betrouwbare bron te zien.

De complete meltdown van het westerse kritische denkvermogen is in elk geval wel een feit.

Volgens de VN zijn er nog 100.000 burgers over in een gebied van “3 tot 5 vierkante kilometer”. Ter vergelijking: dat is ongeveer dezelfde bevolkingsdichtheid als New York City, en dat na vier jaar oorlog in een situatie waarin en nauwelijks nog verkrijgbaar zijn en waarbij het dagelijks bommen regent. Je moet wel goed gek zijn om dat te geloven.

Toch wordt dit soort data als zoete koek geslikt door de journalistiek en spontaan over de massa's uitgekotst.
Niet kloppende cijfers

Twee weken geleden waren er nog 250.000 burgers verspreid over heel Oost-Aleppo, wat dus ook totaal niet waar bleek te zijn (tenzij je het over de vooroorlogse bevolking hebt misschien). Het zullen er nu niet meer dan een paar duizend, zo niet enkele honderden in het laatste stukje door rebellen bezet Aleppo zijn.

Nadat de Syrische troepen twee weken geleden Oost-Aleppo kwamen binnenrollen, vluchtten er ongeveer achtduizend burgers de stad uit. Gewoon in coördinatie met de Syrische , trouwens. Niemand die zich afvraagt waarom mensen pas kunnen vluchten nadat de “gematigde” rebellen er al vandoor zijn gegaan.

Verder bleek er bijna niemand over te zijn. Ook als je het optelt met de totale aantallen aan gevluchte bevolking van het land kloppen de getallen van de VN gewoon niet.

Het is niet de eerste keer dat de cijfers waar de VN en de mainstream media mee vandoor gaan totaal niet blijken te kloppen. Eerder waren er zogenaamd 20.000 burgers in de belegerde stad Darayya ten Zuiden van Damascus. Uiteindelijk liet de regering de 700 rebellen veilig vertrekken en bleken er slechts een vierduizend burgers in de stad te zitten.

Ook bij de gifgasaanvallen in 2013 werden de vingertjes direct richting Assad gewezen zonder dat daar veel overtuigend bewijs voor was, terwijl nader onderzoek juist wijst op mogelijke betrokkenheid van de rebellen.

Lees verder via de Bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Heel Europa aan de grenscontroles, Nederland aan de verontschuldigingen

Canadese journaliste onthult leugens Syrië en Aleppo