in , ,

Hoe toevallig: Uitgelekte mail Bank of England onthult geheim Brexit-onderzoek

De Britse Centrale Bank onderzoekt de financiële en economische gevolgen van een eventueel vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, de zogenoemde Brexit. Uitgelekte interne mails van de bank brachten dit aan het licht.

De Bank of England bevestigde dat zaterdag nadat de interne mail bij The Guardian terecht was gekomen. De mail is van de hand van de secretaris van Jon Cunliffe, een van de plaatsvervangende gouverneurs van de Bank of England. Een medewerker van de persdienst van de bank stuurde de mail per ongeluk naar de Britse krant.

In de doorgestuurde mail van de Bank of England staat expliciet dat het onderzoek met de naam ‘Project Bookend’ geheim moet blijven voor de pers. Er staan in de mail ook tips voor hoe medewerkers kunnen ontkennen dat een dergelijk onderzoek bestaat. Mocht ernaar gevraagd worden, zouden medewerkers moeten zeggen dat het onderzoek niets met het aanstaande referendum te maken heeft maar dat het slechts in het kader van ‘bredere economische issues’ wordt uitgevoerd.

Lees het hele artikel op Elsevier >>>

Lees verder via: Burgercomité EU

Photo by karmel80


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

George Soros waarschuwt voor de laatste keer…

EU schuift pesticiden verbod op onder druk VS over TTIP