in , ,

Hoe windmolensubsidie (ook) wordt gebruikt om burgers koest te houden

Photo by kastanjeboom

Het aantal windparken op land in neemt nog steeds toe in aantal, grootte en hoogte. Projectontwikkelaars bouwen erop los, daarbij gefaciliteerd door de .

Protesterende omwonenden en actiegroepen worden afgekocht met een fooi in de vorm van op de energierekening of bijdragen in ‘windfondsen’ voor ‘duurzame projecten’ in de buurt.

En de vogelsterfte? Ach, die natuur mag toch best een beetje wijken voor het milieu?

Hoe dat in zijn werk gaat blijkt concreet op bijvoorbeeld Goeree-Overflakkee, waar nog steeds nieuwe parken in aanbouw zijn. En waar omwonenden worden gepaaid met douceurtjes.

Dorpsraad Oude-Tonge, dierenwei Nieuwe-Tonge, dorpsraad Bruinisse en dorpsbelangen Sint Philipsland mochten onlangs ruim 20.000 euro ontvangen voor hun ‘duurzame projecten’ op Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Tholen: uit de gulle hand van Windfonds Krammer, aldus juichende berichten in de huis-aan-huis bladen op deze eilanden.

Het is platgezegd een zak met geld waarmee tegenstand tegen en onvrede over de windmolens werd en wordt afgekocht. Een douceurtje voor geleden ….

Lees verder bij de bron: Wynia’s Week


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

’Goedgekeurd coronavaccin werkt maar in de helft van de gevallen’

Wel een bonus voor zorgmanagers, geen cent extra voor zorgmedewerkers die aan de bedden stonden