in

Hoek van Holland het nieuwe soort Calais

Illegale zetten vaker hun leven op het spel om via Hoek van Holland naar Engeland te reizen. Ze zwemmen nu zelfs via de Nieuwe Waterweg naar het ferry-terrein, waar vrachtwagens wachten om te worden ingescheept naar het .

De uit zijn zorgen over deze nieuwste trend tegenover het AD.

In de eerste helft van dit jaar pakte de marechaussee 580 zogenoemde inklimmers op, mensen die zich verstoppen in trucks.

De afgelopen maanden is het meerdere keren voorgekomen dat via het de vrachtwagens proberen te bereiken, bevestigt ook ferry-maatschappij Stena Line. De mannen springen buiten het vrachtwagenterrein in het water en zwemmen om het hek heen, dat ongeveer twee meter de Nieuwe Waterweg insteekt. De parkeerplaats grenst aan het water en is aan de overige drie kanten omheind.

Het zwemmen is een gevolg van verscherpte veiligheidsmaatregelen. Zo is de omheining recentelijk deels met schrikdraad uitgerust en patrouilleert de marechaussee regelmatig met speurhonden.

Lees verder bij de Bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voedselveiligheid boven bedrijfsbelang: NVWA moet weg bij Economische Zaken

Tien jaar crisis: Schuldenberg blijft nog steeds toenemen