in , ,

Hoera, EU-ambtenaren gaan bepalen wat democratie is

13843116383 726a6241a6 welcome to eu

Hoera, hoera! Er is besloten dat de EU voortaan gaat bepalen wat wel en niet democratisch is voor de lidstaten. Ofwel, de EU gaat nu bepalen of democratisch vastgestelde wetgeving in lidstaten wel democratisch zijn of niet. Voldoet de lidstaat met hun democratisch vastgestelde wet wel aan de Europese normen en waarden? De EU wil een jaarlijkse APK gaan uitvoeren op wetgeving in de lidstaten dus.

Het is een voorstel dat zonder enige publieke aandacht werd aangenomen door het Europees Parlement: ‘De jaarlijkse grondrechtencheck’. Volgens D66 is het bedoeld om grondrechten binnen de EU te controleren en te handhaven.

Hij of zij die de pijnlijk ironie van dit besluit niet in ziet, is vermoedelijk reeds overleden. De EU is er uiteraard op uit om ‘te controleren en te slopen’, de EU is immers een bewuste strategie aan het uitrollen van sociale afbraak. Toch zijn de eurocraten doodserieus met dit besluit.

Als notoir anti-democratisch instituut, gaat de EU voortaan dus op een anti-democratische manier bepalen of democratische vastgestelde plannen wel democratisch verantwoord zijn. En om de humor compleet te maken, is deze (anti-democratische) jaarlijkse grondrechtencheck nu ook nog eens zonder enige discussie (niet-democratisch) vastgesteld.

“De situatie in Hongarije toont het belang aan van bindende instrumenten om de rechtsstaat, democratie en grondrechten in alle EU-lidstaten te beschermen.”

En dat (toegegeven wat lelijke Hongaarse stukje zelfbescherming) geeft de EU kennelijk het recht en mandaat om hun idee over democratie vervolgens op anti-democratische wijze op te leggen aan alle lidstaten op elk gebied!

In het te schrijven wetsvoorstel zou sprake moeten zijn van ‘bindende, correctieve mechanismen’, lees: Europese regels die lidstaten dwingen te doen wat dit EU-agentschap wil.

De EU die bindende, correctieve mechanismen gaat opleggen. Dat we het hier niet meer hebben over een herkenbare vorm van democratisch zelfbestuur, moge ondertussen wel duidelijk zijn. Dit klinkt als… gelegitimeerde dictatuur? Toch zagen de eurocraten het uiteraard weer heel anders:

‘een overwinning voor het Europa van waarden’

Welke Europese waarden?

Kijkend naar hoe de democratische grondbeginselen steeds weer geschonden worden, ziende hoe Griekenland door de EU vernederd wordt namens bankiers, vaststellend dat het gehele democratisch proces in lidstaten wordt overruled door de EU, waarnemend hoe TTIP door de EU wordt doorgedrukt tegen de wens van de bevolking in, herinnerend hoe de EU een staatsgreep pleegde in Italië en Griekenland, wetend dat de burger geen enkele inspraak heeft in het reilen en zijlen van de Europese Commissie als enige uitvoerende orgaan in de EU…

Het feit is dat de EU het zelf niet al te nauw neemt met de mensenrechten! De realiteit is dat de EU de bevolking hervormt naar de bodem, naar het absolute nulpunt. Zie het toch gebeuren in Griekenland! (<- Lees dat betoog van Yanis Varoufakis) Om maar maximaal misbruikt te kunnen worden door de grootste multinationals, om de winsten van deze multinationals te maximaliseren, wordt de samenleving volledig gesloopt door de EU, worden de burgers keihard tegen elkaar uitgespeeld.

Greece-EU-OccupationWelke Europese waarden hebben we het hier dus over? Alleen die van behartigen van de wensen van multinationale bedrijven en bankiers, aangevuld met het verder opdringen van arbeidsmigratie. De normen? Het laagste minimum loon, de hoogste belastingpercentages, de oudste pensioenleeftijd, de minste sociale zekerheid. De hoogste schulden om dat alles te bereiken, de meeste winst voor multinationals, recordwinsten voor bankiers. Dit zijn de normen en waarden van de EU:

Griekenland moet als voorbeeld dienen voor de rest van de EU, niet alleen voor Spanje, Portugal, Ierland en Italië. Dit gaat niet over het ‘aanzuiveren van overheidsbudgetten’. Dit gaat over het afbouwen van de sociale rol van de staat. Men wil komaf maken met de sociale welvaartsstaat en uiteindelijk met de democratie.

De Jaarlijkse Grondrechtencheck door de club die grondrechten systematisch opheft

En beste Europarlement, jullie vragen je nog af waarom je totaal niet serieus genomen wordt door de bevolking? Het lijkt toch vooral weer een knap stukje macht grijpen. Hier wordt weer soevereiniteit overgedragen. Hier worden lidstaten inspraak ontnomen. Maar dat alles zie ik vast verkeerd, toch? Gefeliciteerd Europarlement, een knap stukje krom redeneren.

Lees verder via: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1601456527 ac2f1bd29e greece euro

De Griekse Schulden – Het echte verhaal

4678884792 acfeba9fe5 google privacy

Gratis, hoezo gratis… je betaalt met je persoonlijke gegevens