in , , , , , ,

Hoera! Nederland legt een bommetje onder het voorgestelde EU-internetfilter

internet 1548848512
geralt / Pixabay

Dit is belangrijk nieuws (waarover je niet gehoord hebt in de Nederlandse media): een tiental Europese lidstaten vonden het internetfilter in de voorgestelde regels voor auteursrecht veel te ver gaan. Nederland legt een bommetje onder de onderhandelingen over het voorgestelde filter.

Wat is er vrijdag gebeurd?

De Europese Commissie vindt dat bijna-monopolisten als YouTube veel te veel geld verdienen aan de muziek en filmpjes die door hun gebruikers worden geupload, in verhouding tot wat de makers ervan eraan verdienen. Daar is wel iets voor te zeggen: anders dan de grote muzieklabels en filmstudio’s hebben met name de kleine makers een bijzonder slechte onderhandelingspositie.

Het voorstel (Het voorstel zorgt er effectief voor dat parodieën, citaten en memes op het internet zeldzaam worden) van de Commissie gaat dat probleem echter niet oplossen, maar introduceert wel een internetfilter waarmee de vrijheid van de internetgebruiker ontzettend ingeperkt wordt.

In de laatste maanden onderhandelden – achter gesloten deuren – de Commissie, het Europees Parlement en de lidstaten over de precieze tekst van het voorstel. Afgelopen vrijdag spatte dat overleg uit elkaar: de lidstaten kunnen het niet eens worden over het internetfilter.

Nederland kon, net als tien anderen landen, niet instemmen met de voorgestelde tekst die als basis moest dienen voor de inzet van de lidstaten in de onderhandelingen met de Commissie en het parlement. En dat is goed nieuws! Het betekent namelijk dat het de onderhandelingen over het voorstel van de Commissie per direct zijn gestaakt. Het voorstel voor een internetfilter blijkt te controversieel.

Daarmee zijn we overigens nog niet uit de gevarenzone: met de opschorting van de onderhandelingen is het voorstel nog niet van de tafel.

Nederland kon, net als tien anderen lidstaten, niet instemmen met het voorgestelde internetfilter.

Maar, zoals gezegd is het onzalige voorstel hiermee nog niet van tafel.

Lees verder bij de bron: Bits of Freedom

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
holland 1548848851

Daar gaan we, Kinderpardon: uitgezet Armeens gezin wil terug naar Nederland want dit is zuur en oneerlijk

f5c617be3b0a7ada 640 crisis

OM is nog steeds kapot: voorwaardelijke straf voor ernstig geradicaliseerde 16-jarige, want nog zo jong