in ,

Hoezo global warming? IJs op Antarctica groeit sneller dan het smelt

5956442090 aec516bae3 Antarctica

Het ijs op de Zuidpool groeit sneller dan het smelt, blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Het ijs groeide tussen 2003 en 2008 netto met 82 miljard ton per jaar.

De studie spreekt bevindingen uit het laatste klimaatrapport van het IPCC tegen, dat stelt dat de Zuidpool ijs verliest. Op basis van satellietgegevens concludeert de NASA dat het ijs op Antarctica tussen 1992 en 2001 netto groeide met liefst 112 miljard ton per jaar.

Hoewel de gletsjers versneld ijs verliezen, leidt de toegenomen sneeuwval, die 10.000 jaar geleden al begon, ertoe dat de verliezen ruimschoots worden goedgemaakt. Glacioloog Jay Zwally legt uit dat de sneeuwval aan het einde van de laatste ijstijd verdubbelde omdat de lucht warmer werd en er meer vocht over het continent werd verplaatst.

Antarctica draagt op dit moment bovendien niet bij aan de stijging van de zeespiegel, maar haalt er juist 0,23 millimeter per jaar van af.

Lees verder bij de Bron: NineForNews.nl

Opnieuw bovengemiddelde sneeuwval op Noordelijk Halfrond

Dit jaar wordt waarschijnlijk het warmste jaar sinds de metingen begonnen. Maar de hoge gemiddelde temperatuur van de atmosfeer heeft weinig invloed op de hoeveelheid sneeuw, die in de maand oktober op het Noordelijk Halfrond valt.

Het Global Snow Lab van de Amerikaanse Rutgers University becijferde dat er in oktober 2015 gemiddeld 21,4 miljoen km² land op het Noordelijk Halfrond bedekt was met sneeuw. Dat is 3,3 miljoen km² (ruim 18%) boven het langjarig gemiddelde.

schermafbeelding-2015-11-05-om-12-42-44

Misschien zorgt het warme oceaanwater voor meer verdamping en meer sneeuwval op het Noordelijk Halfrond. Het lijkt in ieder geval een mooie negatieve feedback, die ervoor zorgt dat de opwarming voor een deel ongedaan gemaakt wordt.

Lees verder bij de Bron: Cassandraclub

Global cooling: ijstijd voorspeld nu de zon in ‘winterslaap’ gaat

Wetenschappers zeggen dat het de komende tijd een stuk kouder gaat worden omdat de zonneactiviteit met zo’n 60 procent zal afnemen. Dat meldt de Britse Daily Express.

Volgens Europese onderzoekers krijgen we als gevolg hiervan tussen 2030 en 2040 te maken met een ‘mini-ijstijd’. De bevindingen staan haaks op uitspraken van milieuactivisten, die beweren dat we rond 2030 geconfronteerd worden met een stijgende zeespiegel en overstromingen door het smelten van gletsjers bij de polen.

Professor Valentina Zharkova van de Northumbria University zei tijdens een bijeenkomst in Wales dat onregelmatigheden in de zonnecyclus verantwoordelijk zullen zijn voor weersomstandigheden die sinds de jaren 1600 niet meer zijn waargenomen.

Tussen 1645 en 1715 daalde de temperatuur op aarde zo snel als gevolg van de afgenomen zonneactiviteit, dat er sprake was van een ijstijd.

Lees verder bij de Bron: NineForNews.nl

Photo by eliduke cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6782493413 779c03cc4e incasso

Incassobureaus, vaak zijn het zelf CRIMINELEN

f53bab08de15c6b4a4039119 640 belastingen1

TTIP-tje: Nederlandse banken lobby schrijven fiscale wetswijziging