in

Hoge Raad geeft zegen aan IMSI-catcher en stealth-sms

Er is geen aparte wettelijke regeling nodig voor de inzet van IMSI-catcher en stealth-sms, mits gebruikt voor het traceren van een verdachte en met toestemming van de Officier van . Dat oordeelt de Hoge Raad in drie verschillende zaken van verdachten die de legitimiteit van deze opsporingsmethoden bestreden.

Bij het inzetten van stealth-sms stuurt de een leeg sms-bericht naar het mobiele nummer van de verdachte. Diens toestel straalt daardoor de dichtstbijzijnde gsm-antenne aan voor de ontvangst van dit onzichtbare bericht. Op basis van zendmastdata van de mobiele provider kan de politie de locatie van de verdachte op dat moment achterhalen.

Een IMSI-catcher is een apparaat dat zich voordoet als basestation van een mobiel netwerk. In het onderhavige geval is het alleen gebruikt voor lokalisatie van een verdachte, maar in principe is ongemerkt aftappen van mobiele gesprekken en data ook mogelijk met een IMSI-catcher.

via Webwereld.

Photo by AndyArmstrong


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kijk hoe de overheid roulette speelt met ons geld!

Snoepreisje? Geheimzinnigheid rond buitenlandse reis van fractieleiders