in , , ,

Hogere btw rampzalig voor zieken en gehandicapten

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

In een land met meer dan 8 miljoen chronisch zieke mensen zal de verhoging van het lage tarief keihard aankomen volgens Patiëntenfederatie Nederland. 

Een verhoging van 50 procent is niet alleen diefstal, maar ook zal dit voor grote problemen zorgen bij mensen die zijn aangewezen op hulpmiddelen.

Het lijkt ons dat het echt niet is ingezonken bij de bevolking wat de gevolgen zullen zijn van de voorgenomen verhoging van het lage tarief BTW van zes naar negen procent. Niemand schijnt zich te realiseren dat we niet praten over een verhoging van 0,3 procent zoals geldt voor de meeste lonen, maar een verhoging van 50 procent!

Dit is de werkelijkheid voor de meeste werknemers in Nederland:

De hoogste inkomens merken het meest van de op Prinsjesdag gepresenteerde plannen. Niet alleen stijgen hun inkomens absoluut het meest, met 14 euro of meer per maand. Ook percentueel profiteren ze, met nettolonen die stijgen met 0,3 tot 0,4 procent.

In huishoudens waar tussen de 2000 euro en twee keer modaal (6000 euro) wordt verdiend, liggen de nettolonen 4 tot 7 euro hoger dan dit jaar. Dit gaat om een stijging van 0,2 tot 0,3 procent in 2018.

Kijk eens goed naar het percentage loon wat je er netto bij krijgt. En kijk dan eens naar het percentage verhoging van de overheid van het lage BTW tarief, dat gaat van zes naar negen procent. Een verhoging van 50 procent heeft niets, maar dan ook echt helemaal niets te maken met beleid of kosten, maar alles met diefstal. Dit is diefstal met een hoofdletter D en iedere onderneming die het zou flikken om dit soort idiote prijsverhogingen door te voeren zou binnen enkele weken failliet zijn. De overheid daarentegen niet, want zij zullen je dwingen te betalen, desnoods met geweld.

Mensen in die dit soort economische misdaden begaan, krijgen de kogel, hier zitten ze volkomen onaantastbaar met een uitgestreken gezicht op het pluche in Den Haag.

Niet zo vreemd dan dat de patiëntenfederatie Nederland op haar achterste poten staat:

De voorgenomen verhoging van het lage btw-tarief is een klap voor zieken, gehandicapten en mensen die op hulpmiddelen zijn aangewezen, reageert Patiëntenfederatie Nederland op een uitgelekt plan uit het regeerakkoord.

Het lage btw-tarief geldt onder meer voor geneesmiddelen, voeding en hulpmiddelen. Daar moet nu nog 6 procent belasting over worden betaald. Het nieuwe kabinet wil dat naar 9 procent brengen. Dat is een belastingverhogen van 50 procent. Geneesmiddelen en hulpmiddelen gebruik je niet zomaar, stelt Diana Veldman, directeur van de patiëntenorganisatie. ?Je hebt geen hoortoestel omdat je dat leuk vindt, maar omdat je dat nodig hebt.? De patiëntenorganisatie pleit ervoor dat dit onderdeel niet wordt opgenomen in het definitieve regeerakkoord.

Naast deze ongehoorde diefstal van de overheid hebben zieke mensen met nog meer problemen te kampen dan een komende BTW verhoging.

Want, we hebben in dit land het verplichte eigen risico voor zorg van 385 euro. Daarnaast hebben mensen de mogelijkheid om het vrijwillig eigen risico te verhogen naar 885 euro, waardoor ze een lagere premie betalen. Op zich prima, maar de rekening hiervan komt uiteindelijk terecht bij de zieke mensen.

Want, wanneer gezonde mensen het eigen risico verhogen en daardoor minder premie betalen, moeten zieke mensen juist meer betalen zoals gisteren in het nieuws te lezen was:

De voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, André Rouvoet, vindt dat het verplichte eigen risico in combinatie met het vrijwillig verhogen van het eigen risico op 650 euro gemaximeerd moet worden. Op dit moment kunnen mensen hun eigen risico tot 885 euro verhogen.

“Toen we startten met de zorgverzekeringswet was het verplicht eigen risico 150 euro, en het vrijwillig eigen risico maximaal 500 euro. Waarom gaan we niet terug naar die grens, dat je in de combinatie van vrijwillig en verplicht eigen risico nooit boven die 650 euro uitkomt? Ik zou die discussie wel weer terug willen hebben. We vonden die 650 toen een redelijke grens, waarom zou dat nu bijna 900 euro moeten zijn?”

De zorgverzekeraar DSW deelt die mening:

Directeur Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW schreef vorige maand een open brief aan de minister van VWS met een soortgelijke strekking. Hij noemde het oneerlijk dat gezonde klanten een premievoordeel krijgen door hun eigen risico flink op te hogen. Dat wordt volgens hem namelijk betaald door de mensen die dat juist niet zo kunnen regelen.

Als zorgverzekeringen alleen een verplicht eigen risico kennen en geen vrijwillig eigen risico, dan kan de premie voor iedereen met ruim 20 euro omlaag, stelt Oomen. „Maar beter nog, er zou ruimte zijn het verplicht eigen risico met 50 euro te verlagen.”

Waarom laat de bevolking zich zo gemakkelijk bestelen door Den Haag? Ze doen het werkelijk op alle fronten zoals nu ook weer met de brandstof, zoals we schreven in een eerder artikel:

De accijns op benzine stijgt met 0,648 cent per liter (E95), op diesel met 0,389 cent en op LPG met 0,270 cent, aldus Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers.com. Maar omdat over de verhoging wordt ook nog eens 21% btw betaald. De benzineprijs gaat daardoor in werkelijkheid met 0,784 cent per liter omhoog (E95), diesel met 0,471 cent en LPG met 0,327 cent.

Elk jaar gaat de accijns omhoog vanwege de zogenoemde inflatiecorrectie. Daarbij komt dus ook nog eens 21% btw. „Dus de consument betaalt belasting (btw) over de accijns”, stelt Van Selms.

„De inflatiecorrectie is bovendien een raar argument. Juist door het het jaarlijks verhogen van de accijnzen stijgt de brandstofprijs en juist de brandstofprijs zelf is weer bepalend voor het berekenen van de in Nederland. De overheid profiteert zo steeds opnieuw van prijsstijgingen (inflatie) die ze zelf creëert.”

Alles wat met overheid te maken heeft, is gebaseerd op diefstal en dwang.

Wij kregen afgelopen week een door de verstuurd dwangbevel onder ogen van iemand. Het ging om een bedrag van ongeveer 6.000 euro wat teveel zou zijn ontvangen aan toeslagen en wanneer er naar de mening van de belastingdienst niet snel genoeg wordt betaald, dan spuwt een computer en een dwangbevel uit. Deze geautomatiseerde brief landt vervolgens via de post bij iemand op de deurmat en dat noemen ze dan betekenen.

Dat is heel slim, want als ze dat op die manier doen, sparen ze de kosten uit voor een deurwaarder die een dwangbevel hoort te bezorgen, maar ze rekenen wel de kosten voor “het betekenen”. De werkelijke kosten voor het betekenen is dus een velletje A4 papier, postzegel en een envelop, maar in het bovengenoemde geval betroffen “de betekeningskosten” 573 euro.

Diefstal, oplichting en misleiding, dat is onze overheid. En het idiote is dat ze er gewoon mee weg komen omdat de bevolking loopt te suffen en niet begrijpt dat ze van voren en achteren tegelijkertijd worden genomen door de psychopaten uit Den Haag.

Pak eens een rekenmachine en berekenen hoeveel wij met z’n allen zouden besparen als we de overheid zouden afschaffen en de centrale bankiers. Opeens zou je geen inkomstenbelasting (diefstal!) meer hoeven betalen en mag je het geld dat je verdient met werken gewoon houden.

Lees ook eens verder bij de bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
W. Wakker
3 jaren geleden

De belastingdruk in NL behoort tot de hoogste ter wereld en ligt rond de 80 – 90 % Vroeger zou men gedacht kunnen hebben dat de overheid niet met geld kan omgaan uit een soort onvermogen. Nu weet ik dat overheid van de burgers steelt en ze bewust dom en onwetend houdt. Omdat de overheid handelt in opdracht van een schaduwregering. Wie denkt dat ik overdrijf moet beslist moet maar antwoord geven op de vraag hoe het kan dat meer dan 95 % van alle aardse goederen huist bij een kleine groep van minder dan 1 % van de wereldbevolking. De rijken werden de afgelopen decennia steeds rijker en de armen armer. Economische crises en oorlogen worden bewust gecreeerd om de burgers verder uit te kunnen persen.
De overheid behoort de belangen van de burgers te behartigen …. maar werkt nu in opdracht van het grote geld !! Wordt wakker en zoek op internet (zolang dat niet nog verder gecensureerd wordt)!!!!

Tokko
3 jaren geleden

Het verhogen van het lage BTW tarief is inderdaad heel slecht voor de mensen met de lagere inkomens want zij besteden procentsgewijs, noodgedwongen, meer van hun inkomen aan voedsel en andere zaken die onder het lage tarief vallen.

En ja, voor mensen die medicijnen en hulpmiddelen gebruiken is het nog erger.
Maar ja, wat wil je nou, als de mensen steeds weer op partijen stemmen die dit soort dingen flikt?

Ik ken genoeg mensen die het financieel krap hebben en ouderen met alleen een AOWtje, die toch op de VVD stemmen, of op het CDA.
” De VVD zorgt toch dat het met de economie zo goed gaat” zeggen ze dan, “dat is toch goed voor het land?”.

He laatste stukje in het artikel, “laten we de overheid maar helemaal afschaffen”, is echt complete waanzin, geschreven door iemand zonder zelfs maar 2 hersencellen.

Er zijn van die landen, in sommige delen van Afrika, waar de overheid niets doet en niets kan.
Dus geen regels, geen gezondheidszorg, geen wegen, geen scholen, niks meer.
Het recht van de sterkste geldt daar, wie een geweer heeft of een bende vormt kan anderen teroriseren en roven en verkrachten zonder dat iemand er wat aan doet.

Inderdaad wordt daar ook geen inkomstenbelasting betaald, dus wie het eens is met die dombo van Niburu.com moet maar snel naar zo’n heerlijk belastingvrij Afrikaans land verhuizen!

Zelfs na de spectaculaire stijging van het aantal moorden in Nederland van vorig jaar (159 doden door geweld in 2017 tegen 111 in 2016) is het in Nederland nog altijd 10 keer zo veilig als bijvoorbeeld in de VS.

In het land waar ik momenteel ben (Filippijnen) vallen per jaar makkelijk 159 doden door geweld allen al in een klein provinciestadje, omdat de overheid geen kans ziet een goed functionerende politie en justitie te organiseren.

In Nederland is het natuurlijk ook niet ideaal en we verschillen vaak flink van mening over hoe het belastinggeld besteed moet worden en hoe de inkomens van iedereen op een behoorlijk peil moeten worden gehouden.

Maar daarvoor hebben we politieke partijen en een democratie, met alle makkes die daar aan kleven. Geen enkel systeem is ideaal, een dictator, een keizer, communisme, allemaal ellende zoals we van de geschiedenis hebben kunnen leren.

Maar iedereen met 2 hersencellen snapt dat een samenleving zonder leidinggevende en organiserende overheid niet kan functioneren.

Tokko

jungleelephant
3 jaren geleden

Pure diefstal van de roverheid!Tijd voor een opstand!

Tokko
3 jaren geleden

W.Wakker stelt een goede vraag, hij is de enige niet. Ik vraag me al jaren af hoe dit zomaar kan gebeuren.

Iedere keer opniew, al decennia achtereen, worden de werkende mensen op achterstand gezet, ook als het goed gaat met de productie en de economie.

Dit is geen typisch Nederlands verschijnsel, je ziet het wereldwijd.
Heel duidelijk wordt nu bijvoorbeeld dat de mensen in de niet direct geld opleverende beroepen, zoals leraren, politiemensen, mensen die in de zorg werken enzovoorts enorm achterlopen op de werkenden in het bedrijfsleven
Maar ook die zijn kortgehouden, al konden ze zo nu en dan nog een kleine verbetering afdwingen.

Nu weer deze regering, die een kadootje van 1,5 mijard aan de grote bedrijven en hun aandeelhouders geeft. Geld dat hard nodig is om bezuinigingen uit het verleden een beetje goed te maken.

Ik ben geen mens die makkelijk in allerlei complottheorien gelooft, maar je zou nu toch wel aan een wereldwijd complot gaan denken, met als doel de werkenden minder te gunnen en de rijken rijker te maken.

Het meest verbazende is wel, dat gewone mensen,arme sloebers met een onder-modaal inkomen vaak met vuur de stellin verdedigen dat het helemaal OK is, zoals het nu gaat.
Dat zijn dezelfden die dan vanuit hun armoedje op de VVD, D66 of CDA stemmen.

Kennelijk hebben de bovenbazen een ernorm goede propaganda-machine, waardoor bijna iedereen daar in trapt.

Misschien worden de massa’s een keer wakker en komen de hooivorken en de dorsvlegels er weer aan te pas om de rijken er weer eens op te wijzen da het zo niet langer kan. Maar ik zet er mijn geld niet op, dat dat binnen afzienbare tijd gaat gebeuren…

Tokko

‘Pervers dat tabaksindustrie jongeren wil bereiken met e-sigaret’

Hate Speech en nepnieuws als vormen van hersenspoeling