in , ,

‘Hogere staatsschuld dan in 2010′ door harde bezuinigingen

‘Het Nederlandse bezuinigingsbeleid was zonder meer slecht beleid.' Dat schrijven de gerenommeerde economen Giulio Mazzolini en Ashoka Mody, tevens hoogleraar aan Princeton, in NRC Handelsblad. In plaats van te bezuinigen had een ‘krachtige impuls' aan de moeten geven. Het zou de particuliere schuldenlasten hebben verminderd en de economie gestimuleerd. ‘Nu worden Nederlandse beleidsmakers geconfronteerd met een hogere staatsschuld dan in 2010 en onverminderd hoge particuliere schulden'.

De ‘onnadenkende reactie' op de in de landen van de eurozone was hard bezuinigen, terwijl er geen echte structurele maatregelen werden genomen. Anders dan in Amerika, waar men de bankenproblemen grotendeels heeft opgelost en de particuliere schulden -nog op bescheiden schaal- zijn teruggebracht, is het huidige Europese optimisme ‘louter gebaseerd op de hoop op veranderingen'.

De ‘vooruitgang' die wordt geboekt is gebaseerd op ‘voorbarige, triomfantelijke uitspraken', verder is er in weinig concreets en structureels gebeurd aan de - en schuldenproblematiek, vinden de twee economen.

Lees verder via Politalk.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU-geld voor bestrijding werkloosheid dreigt verloren te gaan

Via de achterdeur van gemeenten: Huisgenoten toch verplicht minimaal 1,5 uur per dag te mantelzorgen