in

‘Honderdduizenden mensen onder bestaansminimum door schuldeisers en Belastingdienst’

5279068812 09578e82c4 schulden

Veel mensen met problematische schulden raken verder in moeilijkheden doordat de Belastingdienst en deurwaarders schulden verrekenen met huur-, zorgtoeslagen en loon. Wettelijk is afgesproken dat de schuldenaar niet onder het bestaansminimum mag komen. Dit heet de beslagvrije voet. Andre Moerman van de Landelijk organisatie Sociaal Raadslieden zegt vanavond in Nieuwsuur dat honderdduizenden Nederlanders op deze manier toch onder hun bestaansminimum komen.

‘Belastingdienst moet geld terugbetalen’

De Nationale Ombudsman vraagt al jaren aandacht voor de beslagvrije voet: “Maar nog steeds worden mensen de armoede ingedrukt. We hebben met zijn allen afgesproken dat mensen een bepaald bedrag moeten overhouden om te overleven, maar daar wordt door deurwaarders en de Belastingdienst geen rekening mee gehouden.” De Nationale Ombudsman pleit ervoor in Nieuwsuur dat de Belastingdienst te veel ingevorderde schuld met terugwerkende kracht terugbetaalt.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut, die samen met de PvdA en ChristenUnie Kamervragen heeft gesteld over dit onderwerp, vertelt dat Klijnsma al jaren zegt dat ze dit probleem gaat aanpakken.

“Straks zit haar kabinetsperiode erop en zijn de problemen rondom de beslagvrije voet niet opgelost. Ondertussen wordt de schuldenproblematiek van vele Nederlanders alleen maar erger”, zegt Karabulut.

Ondertussen hebben meer dan 1 miljoen mensen ernstige betalingsachterstanden.

Lees verder via NOS.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
debt gdp

Zerohedge: Duidt dit op een onvermijdelijke grote oorlog?

3471699535 4df9680fda jsf1

Het volk mag kramperen maar het Kabinet heeft wel 4,5 miljard euro over voor oorlogstuig