in ,

Honderden Afrikanen bestormen Spaanse grens

Gisteren hebben honderden Afrikaanse geprobeerd Europees grondgebied te bereiken door een Spaanse exclave in Marokko te bestormen. Gewapend met haken klommen ze over de grenshekken. Eén agent die de migranten wilde tegenhouden, raakte gewond. Illegale migratie naar verdubbelde het afgelopen jaar.

Melilla is een Spaanse stad volledig omringd door Marokkaans grondgebied en de Middellandse Zee, ofwel een Spaanse exclave. Afrikaanse migranten proberen massaal om het Europees grondgebied te betreden door de grens over te steken bij zo'n exclave. Daarna kunnen ze dan immers asiel aanvragen in . Ceuta, een andere Spaanse exclave, werd al tal van keren bestormd door Afrikaanse migranten.

Haken

Zaterdag was het de beurt aan Melilla. Honderden Afrikaanse migranten bestormden de met hekken bewaakte grens met Spanje. De twee grenshekken van beide 6 meter hoog bleken niet opgewassen tegen de Afrikaanse bestormers. Ze gebruikten verschillende scherpe voorwerpen zoals haken om voorbij de hekken te geraken. Op de beelden zijn tientallen juichende Afrikanen te zien die door de straten van de stad lopen.

Een politieagent die nog probeerde om migranten tegen te houden, moest gewond worden afgevoerd naar het nadat een Afrikaanse man hem had aangevallen met een haak. Daarnaast raakten ook 4 Afrikaanse migranten lichtgewond door over de hekken te klimmen. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Spanje telt twee exclaves die omringd worden door Marokkaans grondgebied. Naast Melilla is ook Ceuta een populaire oversteekplaats naar Europa voor Afrikaanse migranten. In februari werd Ceuta twee maal op 3 dagen tijd bestormd, in mei slaagden opnieuw Afrikaanse migranten Europa te bereiken via Ceuta en ook in augustus werd Ceuta bestormd.

Het aantal migranten dat via de Middellandse Zee illegaal Spanje bereikte, is het afgelopen jaar verdubbeld. “Sinds we in 2009 zijn begonnen met het bijhouden van het aantal hebben er nog nooit zo veel de oversteek naar Spanje gemaakt”, meldt Frontex. “De mensensmokkelaars zijn grotere boten gaan gebruiken, waardoor meer mensen de oversteek kunnen maken.”

https://twitter.com/Falange_Philly/status/949843256791257089

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Incassobureaus verzamelen persoonsgegevens van miljoenen Nederlanders

Islamitische Staat verklaart de oorlog aan Hamas