in ,

Honderden gevallen van seksueel misbruik op EU-hoofdkantoor blijven in de doofpot

ezgif 3 10e5c6cdb3b8

Een seksschandaal van immense proporties schudt Brussel. De nadruk ligt op de instellingen van de Europese Unie, actieve EP-leden en hooggeplaatste ambtenaren. Onder de hashtag #metooEU kwamen steeds meer slachtoffers naar buiten die werden verkracht, seksueel misbruikt of misbruikt door het corrupte EU-machtsapparaat.

Alleen al op het portaal Politico hebben tot nu toe 87 vrouwen en 5 mannen gerapporteerd waaraan onder meer lucratieve EU-arbeidscontracten zijn aangeboden tegen seks.

Getuigen meldden dat ze naar vergaderingen in bars en restaurants waren gestuurd om seksuele genoegens tegen EU-wetgeving uit te wisselen; ze moesten drugs en prostituees boeken voor EP-leden; werden op EU-evenementen seksueel lastiggevallen op het toilet; werden gepest en als je eindelijk weerstand bood aan gedwongen vertrek.

Europees Parlement-assistent Jeanne Ponte, werkzaam in de centrum-linkse Europarlementariër  Édouard Martin  , rapporteerde in Le Figaro dat ze bewijs had    verzameld van nog eens 50 gevallen van seksuele intimidatie . Ze is zelf getroffen. Een politiek adviseur stuurde haar ‘foto’s midden in de nacht, die hij stiekem van mij had genomen’.

Volgens de  Sunday Times stuurde de  71-jarige Green MEP  Yves Cochet een sms-bericht naar  een 25-jarige assistent  , die haar berispte omdat ze een uitnodiging voor een diner weigerde en enthousiast was over het delen van “haar dromen, passie en fantasieën”. Volgens de Times is een ander lid van het Europees Parlement aan het masturberen voor een veel jongere werknemer.

De voormalige farmaceutische lobbyist Gráinne Hutton  bekend op Twitter te zijn seksueel misbruikt in Brussel: “Toen ik de keuze om mijn carrière te bevorderen en te hebben om hem te zien voor het elke dag had, heb ik besloten om te gaan.”

Een Duits lid van het Europees Parlement heeft een 24-jarige “gestalkt” en opdringerige ongewenste vorderingen gemaakt. Een andere Duitse parlementariër had een 22-jarige immoreel aangeraakt tijdens een werklunch. Volgens Express zei de 22-jarige dat Brussel “een dader van misbruik” is. De leden van het Europees Parlement hebben vrij jonge werknemers aangenomen en vonden dat ze ‘geen verantwoordelijkheid hadden’.

Verschillende leden van het Europees Parlement e-mailden ook Antonio Tajani, voorzitter van het Europees Parlement en geïdentificeerd als slachtoffers van seksueel misbruik in de EU: “Wij zijn ook slachtoffer geweest of getuige geweest van misbruik, van seksistische opmerkingen en gedrag, van Seksuele intimidatie en misbruik op deze werkplek, door parlementsleden of werknemers, “zei de Mail. Tajani was eerste woordvoerder Silvio Berlusconis, vervolgens zijn gouverneur in Brussel en was toen ook voor hem, aangezien Berlusconi al betrokken was bij processen en seksschandalen.

Ondertussen blijft het onduidelijk hoeveel mensen binnen de instellingen zonder succes hulp hebben gezocht, schreef de Neue Zürcher Zeitung. Tajani zei in zijn toespraak dat de commissie geen officiële klachten had ontvangen. Echter, volgens Politico vier vrouwen hebben gemeld intern te hebben geregistreerd. In twee gevallen waren er zelfs aantijgingen van verkrachting door collega’s. “

UKIP-parlementslid Margot Parker zei : “Seksueel misbruik in dit Parlement en in de samenleving in het algemeen is schokkend veel te gewoon. We kennen de geruchten al jaren. De plaats waar wetten voor bescherming tegen dergelijk walgelijk gedrag moeten worden gemaakt, blijkt doof en blind te zijn. Het idee dat leden van het Europees Parlement en hun werknemers hun positie seksueel misbruiken, is beschamend en onaanvaardbaar. “

…..

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
youtube 1560084022

MegaCensuur: YouTube gaat vanaf 10 december alle accounts verwijderen die niet “commercieel levensvatbaar” zijn

Facebook Spying

Facebook wil graag van u weten wat u zoal koopt