in ,

Honderden IS-leden ontsnapt met dank aan Turkije

Ongeveer 785 mensen die gelinkt worden aan terreurorganisatie IS, zijn in ë ontsnapt uit een gevangenkamp in Ain Issa nadat dat werd beschoten door het Turkse leger.

Dat melden Koerdische strijdkrachten in de regio. De kampen worden nauwelijks nog bewaakt na de inval van .

De ontsnapping werd eerder al gemeld door het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten. Toen werd er gesproken over zo’n 100 ontsnapten.

Volgens Rami Abdulrahman, het hoofd van het Observatorium, heerst er in het kamp een ‘staat van anarchie‘. Het kamp ligt dicht bij de stad Raqqa, het voormalig IS-bolwerk van de terreurorganisatie.

Volgens de Koerdische bewindvoerders in bewijst Turkije de wederopstanding van IS een goede dienst. In het kamp werden IS-terroristen en hun families vastgehouden. Gisteren zei een woordvoerder van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) dat het bewaken van IS’ers niet langer een prioriteit is.

,,Wie geeft om de beveiliging van de gevangenen is van harte welkom om hierheen te komen en voor een oplossing te zorgen.’’

De SDF beveiligt ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De leugenpers uitgelachen om laatste Russische samenzweringstheorie

Sorry, achterhaald artikel! Elektrische Voertuigen zijn een door de overheid gesubsidieerde RAMP