in , , ,

Hongarije: Anti-Soros-wet in de grondwet verankerd, bij overtreding volgt gevangenisstraf

Zege voor de regering van Orbán: het Hongaarse Constitutionele Hof heeft de wet, die zwaar door de is bekritiseerd, nu geclassificeerd als constitutioneel, waardoor gevangenisstraffen worden opgelegd aan de zogenaamde “vluchtelingenhelpers”.

De Hongaarse regering ziet hun activiteiten als “hulp bij en aanzetten tot illegale migratie”. De had wegens deze wet zelfs een inbreukprocedure tegen ingeleid.

Nu heeft het Hooggerechtshof van Boedapest de wet in overeenstemming met de verklaard, maar heeft de details verbeterd.

Het in de wet verankerde strafbare feit van “hulp bij en aanzetten tot illegale migratie” bestaat bijvoorbeeld alleen als personen of organisaties opzettelijk en doelbewust handelen in het belang van mensen die niet worden blootgesteld aan vervolging en illegaal in het land verblijven.

Het bovengenoemde delict is ook niet vervuld als de acties van civiele vluchtelingenhulpverleners uitsluitend gericht zijn op het verlichten van het lijden van mensen in nood en het bieden van een humane behandeling.

De regering van Orbán liet de wet, bekend als de “Stop Wet”, door het parlement aannemen om ’s en “vluchtelingenhelpers” te bedreigen met strafrechtelijke gevolgen.

Lees verder bij de bron: fenixx.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Na onkruidverdelger Glyfosaat in je biertje en wijntje nu ook in het BMR-vaccin voor je kindje

Plaatje: Nederland koploper in financieel leeglopen op de EU