in , , ,

Hongarije maakt EU Juncker en Verhofstadt af in nieuwe video: Ons doel is om Europa te beschermen

De Hongaarse regering heeft deze Engelstalige internetvideo vrijgegeven “als antwoord op de beledigingen voor ons land”, heeft regeringswoordvoerder Zoltan Kovacs op zijn blog over  aangekondigd , onder verwijzing naar – onder andere – het verslag van het Europees Parlement over Hongarije.

“De regering van Hongarije zal niet nalaten het delict dat tegen Hongarije is begaan in het Sargentini-rapport onbeantwoord te laten”, aldus een officiële verklaring.

“We willen het algemene Europese publiek duidelijk maken dat we geen immigrantland willen worden. Daarom heeft de regering deze Engelstalige internetvideo vrijgegeven als reactie op de aanvallen op ons land. “

 

Het verdient zelfs geen commentaar, want het is niets anders dan persoonlijke wraak in het licht van het feit dat premier Viktor Orban hem niet steunde toen hij vier jaar geleden het ambt van voorzitter van de Commissie rende, zei woordvoerder van de regering Zoltan Kovacs in antwoord op het feit dat volgens Jean-Claude , voorzitter van de Orban niet langer een plaats heeft in de Europese Volkspartij (EVP).

In zijn boodschap schreef Kovacs dat de verschillen met betrekking tot migratie het geval van persoonlijke wraak nog duidelijker maken. De Hongaarse regering zal nooit de pro-migratiepositie accepteren die Juncker vertegenwoordigt, voegde hij eraan toe.

In een interview met het Franse dagblad Le Monde, dat vrijdagmiddag werd gepubliceerd, zei Jean-Claude Juncker onder meer dat “Viktor Orban niet langer een plaats heeft in de Europese Volkspartij. (…) Hoewel ik de man respecteer, zie ik veel onverenigbaarheden tussen zijn woorden en de christen-democratische waarden waarop de EVP-familie is gebaseerd, tenzij hij ons garandeert dat hij de fundamentele waarden en het verkiezingsprogramma van de EVP respecteert “.

Op de EVP-top voorafgaand aan de informele top van 19 en 20 september in Salzburg heeft Jean-Claude Juncker de Feldz al uit de gezet.

Antal Rogan, de minister bij het kabinet van de premier, benadrukte in dit verband dat het betreurenswaardig was dat de voorzitter van de Commissie deze suggestie deed toen Orban niet langer in de zaal was, omdat hij naar een een-op-een moest gaan ontmoeting met de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz.

Ondanks dit, tijdens het debat dat werd gevoerd tijdens de afwezigheid van de premier, hebben de deelnemers aan de EVP-top het voorstel van de EG-voorzitter duidelijk afgewezen en als gevolg daarvan is het proces niet gestart, merkte de minister op.

In juni 2014 was de Hongaarse premier, naast de Britse premier, de andere leider in de die de benoeming van Jean-Claude Juncker tot het kantoor van president van de Europese Commissie niet steunde.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De grote zuivering: Facebook en Twitter onderdrukt meningsvorming door het verwijderen van onafhankelijke media

In de Sahel broeit de volgende migratiegolf naar Europa die de migratiecrisis van 2015 zal doen overtreffen