in

Hongarije zet in op nationale veiligheid: Meer geld voor strijdkrachten en grensbewaking

wil tegen de achtergrond van de aanhoudende migratiedruk zijn defensie-uitgaven verhogen. Ook moet er krachtig geïnvesteerd worden in de nationale veiligheidsinfrastructuur.

Dat deelde de parlementaire staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, Károly Kontrát, mee tijdens een gemeenschappelijke persconferentie met de staatssecretaris van Defensie, Tamás Vargha. Kontrát benadrukte daarbij dat de regering op grond van de migratiedruk, die zwaar op drukt, in het jaar 2018 nog meer voor het waarborgen van de veiligheid van het Hongaarse volk beschikbaar zou stellen. “Door onze grenzen te beschermen, beschermen we niet alleen ons Hongaarse volk, maar ook alle volkeren van Europa, want op deze wijze vervullen we onze verplichtingen, die voortkomen uit ons lidmaatschap van Schengen”, zei Kontrát, en hij voegde er aan toe dat begin maart drieduizend nieuwe grensbewakers hun dienst zullen beginnen.

Een bijzonder ontwikkelings- en financieringszwaartepunt zouden in 2018 de Hongaarse strijdkrachten zijn. Het ministerie van Defensie zou dit jaar “meer geld, meer soldaten en meer uitrusting ten dienste van de Hongaarse defensie-inspanningen ter beschikking staan”. De regering zou willen bereiken dat de defensie-uitgaven tot 2024 2% van het bnp zullen zijn.

Staatssecretaris van Defensie Tamás Vargha vulde aan dat de soldij van de Hongaarse strijdkrachten zou worden verhoogd en bovendien zou de uitrusting van de soldaten verbeterd worden. Het doel van de regering zou bovendien een vrijwillige reserve-eenheid in alle 197 districten van het land zijn. Voor dit doel wil de regering meer geld voor de vernieuwing van het vrijwilligers reservesysteem en de financiering van de sportvereniging van Defensie beschikbaar stellen.

Al met al wil de regering bijna 100 miljard Forint (ongeveer € 325 miljoen) voor de ontwikkeling van de defensiekrachten beschikbaar stellen.

Bron:
http://zuerst.de

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘EU-grensbewaking Frontex organiseert illegale migratie naar Europa’

‘Pervers dat tabaksindustrie jongeren wil bereiken met e-sigaret’