in ,

Hoogleraar: “De NAVO is één van de gevaarlijkste organisaties ter wereld, zo niet de gevaarlijkste”

“Als ik in Nederland zeg dat de NAVO wellicht de gevaarlijkste organisatie ter wereld is, word ik onherroepelijk voor gek verklaard. Toch is het waar.” Karel van Wolferen is voormalig NRC-correspondent, schrijver en hoogleraar.

Van Wolferen verwerpt de wereldwijde politieke rol van de Verenigde Staten sinds de jaren negentig en bekritiseert het gebrek aan objectiviteit en onafhankelijkheid van de Europese landen en de coördinatie van de media in hun aanpassing aan de politieke doelstellingen van Amerika.

Na 1945 kregen we de NAVO als veiligheidsantwoord op de naoorlogse expansiedrift van Rusland met de vorming van het Oostblok. De Sovjet-Unie is inmiddels verdwenen, maar de NAVO verdween niet. De oorspronkelijke bestaansreden is niet meer van toepassing.

Is de NAVO inmiddels getransformeerd en aangepast aan de veranderde omstandigheden? Nee, de omstandigheden lijken te worden aangepast aan de NAVO.

Militair-industrieel complex

Het wegvallen van een vijand betekent volgens professor Van Wolferen ook het wegvallen van politieke en economische voordelen. President Eisenhower waarschuwde al voor de gevaren van het militair-industrieel complex.

Europese troepen worden beschouwd als reservelegers voor Amerikaanse doelstellingen. We zien dit tot op de dag van vandaag bij de inzet van de Europese legers in onder andere , Libanon, Syrië en . De VS gebruikt de NAVO om haar geopolitieke en economische ambities vorm te geven.

Neoconservatieven en Israël

De gepensioneerde Amerikaanse generaal Wesley Clark, die als Supreme Allied Commander van de NAVO Operation Allied Force leidde, sprak de inmiddels beroemde woorden: “De VS zal in vijf jaar tijd zeven landen aanvallen.”

Van Wolferen gaat met gesprekspartner Willem van Middelkoop ook dieper in op de rol van de neoconservatieven en Israël.

 

Lees verder via Bron: World Unity


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zz
4 jaren geleden

NAVO > Is een administratiefrechterlijk zionistisch orgaan.
Dit orgaan heeft als doel of oogmerk over de wereld te heersen

4 jaren geleden

Pacifisme is de ideologie van de vijand. Japan en Duitsland zijn na 1945 terecht constitutioneel militair ingeperkt. Het is zeer de vraag of Eisenhower (1890-1969) de volle diepte kende van het CIA project Artichoke later project MKULTRA waarin honderden nazi’s participeerden en de jihad als bondgenoot tegen de Soviet Unie meebrachten. Brzezinski (Oekraine, George McFaul,Victoria Nuland) onder Carter bracht na de neergang van Richard Helms en MKULTRA in 1974 de jihad van Khomeini, de mujahedeen (later Pakistaanse Taliban) en Zia ul Haq in de politiek van Washington tegen de Soviet Unie. Ronald van Raak wil eerherstel voor de klokkenluider tegen Khan Urenco Pakistan. Merkel wil in navolging van midden-oosten archeoloog en diplomaat Max von Oppenheim de jihad van het Osmaanse rijk aan Kaiser Wilhelm adviseerde als bondgenoot tegen de Britse kolonisator en wederom Groot Mufti Amin al-Husseini bij Hitler.en nu dictator Erdogan: das schaffen wir. Nederland moet de defensie uitgaven verdubbelen en meerdere multipurpose amphibische schepen met skischans vliegdek bouwen (Louis Bontes)

Sir
Antwoord aan  theoprinse
4 jaren geleden

!!! ?

ff
4 jaren geleden

De NATO is volgens juridische maatstaven een criminele organisatie Een orgaan welke tot op heden gekozen staatshoofden weg bombardeerden.
IS heeft het hoofdkwartier in Belgie nog niet opgeblazen -dat is vreemd !!!

!!
4 jaren geleden

Het doel van de NATO “heden” is Rusland. Burgers worden nu in slaap gewiegd. Met name de gigantische hoeveelheid grondstoffen – de Gas en Olievoorraden zijn ontstellend veel. De toekomstige President van de VS -die door geld en bedrog aan die baan komt zal de oorlog tegen Rusland inzetten. Het buitenland beleid van de VS wordt nu al hoofdzakelijk bepaald door een kleine groep zionisten – die voortkomen uit de PNAC groep. Europeanen die gaan klappen voor de nieuwe president – zullen dit snel verleren. Europa wordt een groot slagveld. waar burgers het stront langs de benen gaat lopen als de rotzooi om je oren vliegt en je buren in de brand vliegen. Voorbeeld

https://www.youtube.com/watch?v=axx7uUtM7Hw

bas
4 jaren geleden

er worden een heel aantal goede dingen gezegd. toch word er zowel te positief als niet negatief over poetin gepraat.

dan maar ik ernstig bezwaar tegen het begrip neo cons. die zijn namelijk niet aan de macht, dat zijn gewone hardliners. het werkelijk conservatieve heeft zich verzameld achter trump.

trump is een idioot, maar hij draagt wel de goede zaak uit

ff
Antwoord aan  bas
4 jaren geleden

De neo cons.vertegenwoordigen zowel de R. als D.
De denkbeelden komen oorspronkelijk van Leo Straus

4 jaren geleden

Rusland was ‘n prima land voor het westen toen die zatlap daar aan de touwtjes trok ; Boris Jeltsin …Hij verkocht de hele Russische industrie al dronken handtekeningen zettend naast ‘n lachende Bill Clinton.
Het gaat natuurlijk allemaal om geld en geld is macht…
Laat Poetin a.u.b. aan het roer van Rusland blijven… hij is absoluut de juiste man daarvoor…

jh
Antwoord aan  Gijsbrecht van Aalst
4 jaren geleden

als Johan Huizinga [historicus] nu had geleefd zou hij hetzelfde schrijven – nu met een andere vijand van de mensheid. De lijnen nu lopen vrijwel gelijk met de lijnen uit jaren ’30. Ook weer de banken. Dezelfde banken die [toen een land] Duitsland economisch af kneep- met als gevolg de WOII. Hetzelfde wil nu weer toepassen ‘als uitlok middel. Zeker is dat die zionistische ratten met de voorbereiding bezig zijn. Zelfs de natuur zetten ze naar hun hand

Tr
4 jaren geleden

Met Hillery wordt de NATO actief tegen Rusland.
De rijke top en Elite zit binnen de NATO. Daarom geeft de Elite zo af op Hillery
https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/wikileaks-we-hebben-genoeg-informatie-om-hillary-clinton-aan-te-klagen/

Tr
4 jaren geleden

De Elte zit binnen de NATO -en af te regen op Trump. De Elte wil via Hillery Rusland binnen vallen. Trump wil zich terug trekken uit kostbare oorlogen
https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/wikileaks-we-hebben-genoeg-informatie-om-hillary-clinton-aan-te-klagen/

Simon
2 jaren geleden

De politieke elite wil europa voor haar karretje spannen.
Er zitten op state departement 3 neo-cons.havik dames [met oa. Nuland en Power – zie MO – Syrie etc] -die het buitenland politiek beleid van het westen bepalen. Vnl. Tegen Putin. De NAVO moet je afschaffen – heeft z’n tijd gehad

Sem
2 jaren geleden

De NAVO was tegen de USSR bedoeld. Die bestsaat niet meer, De NAVO is nu een agressieve aanvalsmacht geworden. In handen van de VS

Gesjoemel met temperatuurmetingen onthuld

Dit doet inflatie met honderd gulden