in , , ,

Hoppa: Nederlandse bijdrage aan Afrikafonds is hoogste van EU

De bijdrage van Nederland aan het nieuwe Afrikafonds van 15 miljoen euro blijkt de hoogste bijdrage van een deelnemend land. Donderdag zetten de leiders van de Europese Unie in de Maltese hoofdstad Valletta hun handtekening onder de akte voor de oprichting van het fonds.

In het fonds zit ruim 1,87 miljard euro. Daarvan komt 1,8 miljard euro uit de Europese begroting. Individuele landen, 25 EU-landen en Noorwegen en , hebben bijdrages toegezegd tot in totaal 78 miljoen euro.

Het wordt ingezet om belangrijke oorzaken van migratie aan te pakken, om economische omstandigheden in Afrikaanse landen te verbeteren en om de bevolking meer perspectief te geven. Zo moet worden voorkomen dat Afrikanen de oversteek maken naar Europa.

heeft 10 miljoen euro beloofd. Een aantal landen waaronder Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje, zegden elk 3 miljoen euro toe. , Cyprus en Kroatië storten niets.

Lees verder bij de Bron: Europa Nu

Maar er is geen geld voor de ouderen, armen en voedselbank….


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
5 jaren geleden

Even in perspectief: 15 miljoen is 1/17307e deel van de rijksbegroting en gaat alleen ten koste van de ontwikkelingspot.

Asjemenou, Amerikaanse Apache beveiligt ISIS-transport !?

LifeHack: Zo kies je de snelste kassarij