in ,

Hopt van baan tot baan en toch: ANWB-leden woedend om oprotpremie Van Woerkom

ANWB-leden zijn boos over de vertrekpremie van 310.000 euro voor hoofddirecteur Guido van Woerkom. Van Woerkom wordt de nieuwe Nationale Ombudsman, maar krijgt ondanks die nieuwe baan tóch de oprotpremie.

,Zo is dat een paar jaar geleden afgesproken met de raad van commissarissen,” zegt ANWB-woordvoerder Ad Vonk. Van Woerkom zwijgt over zijn gouden handdruk die gisteren bekend werd.

Hij kondigde in januari zijn vertrek per 31 juli zo aan dat het leek dat hij vrijwillig vertrok. Vonk: ‘Het is niet geheel vrijwillig gegaan, maar het is ook geen ontslag op staande voet. In goed overleg neem je afscheid van elkaar. Die regeling is bedoeld om een directeur die vertrekt de tijd te geven voor het vinden van een nieuwe job. Dat hij nu een nieuwe baan heeft, verandert niets aan die afspraak.'

Volgens Vonk geldt de regel niet voor overig personeel van de organisatie. Vorig jaar schrapte Van Woerkom nog tientallen bij de uitgeeftak van de ANWB.

via AD.nl.

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Topman Nederlandse Zorgautoriteit sjoemelt met declaraties

Topinkomens stijgen geruisloos door omhoog